EkoAvrasya, AYSİAD ve KTTO heyetleri Bakan Arıklı ile toplantı yaptı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

EkoAvrasya, AYSİAD ve KTTO heyetleri Bakan Arıklı ile toplantı yaptı



[ad_1]

Ülkede temaslarda bulunan Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği heyeti ve Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği, Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ile biraraya geldi.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Arıklı, konuk heyet ile iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesine katkı sunacak bir toplantı gerçekleştirdi.

Bakan Arıklı toplantıda yaptığı konuşmada, güçlü bir ekonomik devlet stratejisinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra iki devletli politikayı yürürlüğe koyduk ve güçlü bir ekonomik devlet stratejisinde çalışmalarla ilerliyoruz” diyen Arıklı bunlardan bir tanesinin de Türkiye Ticaret Bakanı ile imzalanan Kıyı Ticaret Antlaşması olduğunu söyledi.

Bu antlaşmanın ekonomik entegrasyona yol açabilecek en önemli eylem planı olduğunu ifade eden Arıklı, KKTC’de üretilen tüm malları Türkiye’de ve Türkiye ile anlaşmalı olan ülkelere aynı haklarla satma hakkına sahip olunduğunu söyledi.

Türkiye Sanayi Bakanı ile de bir anlaşma yaptıklarını hatırlatan Arıklı, bu anlaşma çerçevesinde Güvercinlik Organize Sanayi Bölgesi’nde mükemmel bir organize sanayi bölgesi kurulacağını kaydetti.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz de Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın da Anavatan Türkiye ile ticari ilişkilerin gelişmesine büyük önem verdiklerini belirtti.

Avrasya Ekonomik İşler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ve Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Mahmut Catlıkda özellikle Türkiye ve KKTC arasında sosyal ve kültürel, ekonomik ilişkilere imkanlar sunabilme amacında olduklarını dile getirdiler.

[ad_2]