Eğilim yoklamasını Prof. Dr. Aykut Hocanın kazandı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Eğilim yoklamasını Prof. Dr. Aykut Hocanın kazandı

Eğilim yoklamasını Prof. Dr. Aykut Hocanın kazandı


Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde rektörlük için ikinci tur oylama bugün gerçekleştirildi.

Bugün yapılan ikinci tur seçimlerinde Prof. Dr. Aykut Hocanın yüzde 63.03 oy alarak Doğu Akdeniz Üniversitesi rektörü olmaya hak kazandı.

Rakibi Prof. Dr. Ahmet Sözen ise rektörlük için yapılan seçimde yüzde 36.97 oy aldı. Merkezi Derslikler binasında saat 08.30’da başlayan oy verme işlemi saat 15.30’da tamamlandı. 1344 seçmenin oy kullandığı seçime katılım yüzde 91 oldu.

 

 

 

Yarışı kazanan Prof. Dr. Aykut Hocanın, rektör adaylığı yarın saat 14.00’te toplanacak Senato’da oylamaya sunulacak. Senato oylamanın ardından rektör adayını Vakıf Yöneticiler Kurulu’na önerecek.

 

AYKUT HOCANIN KİMDİR?

1988 yılında Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nden mezun olan Prof. Dr. Aykut Hocanın, aynı yıl ABD’nin Texas eyaletindeki Rice University’de burslu olarak eğitim görmeye başladı ve 1992’de Elektrik ve Bilgisayar Mühendisi olarak mezun oldu. 1993’de Texas A&M University’de Elektrik Mühendisliği dalında yüksek lisans çalışmasını tamamlayan Aykut Hocanın, doktora çalışmasını ise Boğaziçi Üniversitesi’nde yaptı ve 2000 yılında mezun oldu.

2003-2007 yılları arasında DAÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Hocanın, 2007-2014 yılları arasındaysa Bölüm Başkanlığı’nı yürüttü.

Aykut Hocanın, Mayıs 2014’ten bu yana DAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı olarak görev yapıyordu.