“Egemenlikten asla vazgeçilemez” – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

“Egemenlikten asla vazgeçilemez”




Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kazakistan eski Milletvekili Dosmukhamet Nur Ahmet’i kabul etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Dosmukhamet Nur Ahmet’in Türkiye Cumhuriyeti ile olan ilişkisi ve KKTC’yle ilgili görüşlerinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, kardeş ülke Kazakistan’daki soydaşlarla ilişkilerin geliştirilmesine yönelik arzusunun altını çizdi.

Hali hazırda özelde Kazakistan genel ölçekte Türki cumhuriyetlerle kültürel ve sportif faaliyetlerin geliştirilmeye çalışıldığını anımsatan Tatar, ilişkilerin kalıcı olması için kurumsal anlamda da birtakım ilişkilerin kurulması gerektiğine işaret etti.

KKTC’nin TÜRKSOY gibi kurumlara üye olmasının barındırdığı potansiyel ve yarattığı fırsatların önemine de dikkat çeken Cumhurbaşkanı, “İnşallah yakın gelecekte birtakım toplantılara katılacağımızı söyleyebilirim” dedi.

KKTC’nin Türki cumhuriyetlerle kurduğu ilişkilerde şahsi gayretlerin de önemli rol oynadığını kaydeden Tatar, kalbi KKTC için çarpan Türki cumhuriyetlerden dostların KKTC’ye yaptıkları katkılara değindi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Mutlu Barış Harekatı ve Türk askeri sayesinde Kıbrıs Türkü’nün huzur ve güvenlik içerisinde yaşamını sürdürdüğünü de belirtti.

Kıbrıs Türk Barış Kuvveteleri Komutanlığı’nın KKTC’deki mevcudiyetinin Rum tarafına da güçlü bir mesaj verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, bir ülkede istikrar olabilmesi için güvenliğin ne denli önemli olduğuna işaret etti.

Afganistan ve Suriye özelinde yakın coğrafyada yaşanan savaşlardan da bahseden Cumhurbaşkanı, dünyadaki tüm savaşların sona ermesi temennisinde bulundu.

Tatar, Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda var olabilmek için mücadele verdiğini de söyleyerek, egemenliğin önemine vurgu yaptı, Türkiye’nin garantörlüğünden ve egemenlikten asla vazgeçilmeyeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türki cumhuriyetlerin oluşturacağı birliklere KKTC’nin de üye olması ve aradaki güçlü bağların geliştirilmesi arzusunu da yineledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kazakistan eski Milletvekili Dosmukhamet Nur Ahmet’in şahsında tüm Kazak halkına sevgi ve selamlarını iletti.

Kazakistan eski Milletvekili Dosmukhamet Nur Ahmet de konuşmasında Cumhurbaşkanı Tatar’ın kalbinin Türk dünyası için attığını belirtti.