Eczacılar Birliği Başkanı Öksüz, ilaç yokluğu konusunu Büyükelçi Feyzioğlu ile görüştü – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Eczacılar Birliği Başkanı Öksüz, ilaç yokluğu konusunu Büyükelçi Feyzioğlu ile görüştü




 

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, geçen hafta açıkladıkları ilaç yokluğu konusunda Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile görüştü..

Öksüz konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği tarafından, ülkede yaşanan ilaç yokluğu ve ecza depolarının Türkiye’den ilaç ithalatında yaşadığı sıkıntıları dile getirdikleri basın bildirisi akabinde, Sağlık Bakanlığı resmi sosyal medya hesabından durumun gerçekleri yansıtmadığı konusunda bir paylaşım yapıldığını kaydetti. Öksüz, bunu “talihsiz” bir durum olarak değerlendirdi.
Umut Öksüz, KKTC’de faaliyet gösteren ecza depolarıyla yaklaşık olarak bir haftadır gerçekleştirdikleri istişarelerde, ecza depolarının hem sipariş ekranlarının hem de 2023 yılı ilaç ithalatları için yapılması gereken izin başvuru ekranlarının iletişimde oldukları ecza depoları tarafından kapalı olduğunun kendilerine iletildiğini söyledi.
Öksüz açıklamasında, “Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği olarak halk sağlığı için hayati önem taşıyan bu konuda, ülke sağlık politikalarını belirleyen İlaç ve Eczacılık Dairesi ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan girişimlerin sonuçsuz kalması ve beklenen sonucun alınamamasının ardından inisiyatif alarak sorunu Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi n Metin Feyzioğlu’na taşıyarak ve ortak çözüm yolu üreterek somut adımların atıldığını bildirmek isteriz” dedi.
Feyzioğlu ile KTEB ve ecza depoları yetkilileri ile gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında yaşanan sıkıntıların kalıcı olarak çözülmesi için gerekli girişimlerin yapıldığını belirten Başkan Öksüz, “Büyükelçi Feyzioğlu ve yetkililerle sürekli istişare halinde olacağız. Sektörümüzde yaşanan sıkıntılarımızın takipçisi olduğumuzu ve gelişmeleri şeffaflıkla halkımızla paylaşacağımızı kamuoyuna duyururuz” dedi.