Dünya Ziraat Mühendisleri Günü ve Tarım Eğitimi yıl dönümünde etkinlik düzenlendi – DT Kıbrıs Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Dünya Ziraat Mühendisleri Günü ve Tarım Eğitimi yıl dönümü dolayısıyla Güzelyurt Meslek Lisesi’nde etkinlik düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi himayelerinde, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ve Ziraat Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenen etkinlik k saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.Etkinliğin açılış konuşmasını Güzelyurt Meslek Lsesi Müdürü Rüstem Kal yaptı.Kal, tarımın ülkemizin temel lokomotifi olduğuna dikkati çekerek, tarımın sadece gıda üretimi değil, ekonomi, istihdam ve sürüdürülebilirlik gibi birçok alanda imkanlar sunan bir önemli sektör olduğunu vurguladı.Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Erkut Uluçam da Güzelyurt Meslek Lisesi’nde tarım bölümünün açılması ve öğrenci sayısının her geçen gün artmasını memnuniyetle takip ettiklerini kaydetti.Uluçam , ülkenin tarım ihtiyacının yüzde 65 ini karşılayan bölgede Türkiye’den gelen suyun tarımda kullanılmasıyla potansiyelin daha da artacağına inanç belirtti.Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da dünyada tarımın öneminin daha da arttığını vurguladı.Özçınar, tarım sektöründeki yenilikleri üretime taşımanın gereğine dikkat çekerek, özellikle hal yasasının gereklerinin yerine getirilmesinin ve tarımdan elde edilen gelirin bir kısmının yine tarımda kullanılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş da etkinliğe katıldı. Çavuş, tarım sektörünün gelişen ve değişen dünyayla birlikte öneminin arttığını söyledi. Çavuş, ekonominin temelinin ziraattan geçtiğinin altını çizerek, tarımla birlikte kalkınma ve iyi tarım polistikalarının hayata geçirilip tarımda sürdürebilirliği sağlamanın eğitimle yapılabilceğini belirtti. Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da artan nüfus, azalan topraklar ve gıdaya duyulan ihtiyacın geleneksel üretim şekillerini değiştiridiğine işaret ederek, dünyada yaygın olan iyi tarım uygulamalarının ülkemizde de uygulamaya çalışıldığını anlattı. Çavuşoğlu, tarım üretiminde ülkemizde Avrupa Birliği kriterleriyle aynı uygulamalar yapıldığını belirterek, bu çerçevede üretim için ilgili bakanlıkların gerekli denetimleri yaptığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da internet, iletişim, bilgi akışının hızlanması ile sektördeki gelişmelerin daha yakından takip edilebileceğini belirtti.Tatar, ‘ 178 yıl önce bu ülkede tarım ile ilgili eğitim başlarken bunların hiçbiri yoktu.Dünyanın en güzel topraklarında yaşıyoruz, toprağı, havası, iklimi . Özellikle Güzelyurt’un narenciyesi ile ülkemizin yüzde 70 tarım üretiminin yapıldığı en güzel bölgemiz.’ dedi.Tüm bu imkanların yanında devlet ve hükümetin desteğiyle tarım sektörünün geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, kendi üretimimize sahip çıkmanın ve üretimi daha da kalkındırmak için imkanları başarı ile değerlendirmenin önemine vurgu yaptı.Konuşmaların ardından açılan tarım üretim standtları gezildi.

Dünya Ziraat Mühendisleri Günü ve Tarım Eğitimi yıl dönümünde etkinlik düzenlendi – DT Kıbrıs Haber

Yorumlar kapalı.