Dünya Genelinde Yayılmaya Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

DSÖ’den COVID-19 Açıklaması: Dünya Genelinde… Grip ve COVID-19 vakaları birçok ülkede rekor seviyelere çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi hazırlığı uzmanlarından D. Maria Van Kerkhove, COVID-19’un küresel düzeyde hala önemli bir risk oluşturduğunu vurgulayarak dünyanın her yerinde Kovid-19 patojeninin yayılmaya devam ettiğini ifade etti.

 

Koronavirüs salgını döneminin olmazsa olmazlarından biri olan maskeler, artan Covid-19 ve grip vakaları nedeniyle tekrar mecburi hale geliyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi hazırlığı uzmanlarından D. Maria Van Kerkhove, sosyal medya hesabından, Covid-19’un toplumda ortaya çıkardığı riskin küresel düzeyde yüksek olduğunu ifade etti.

D. Maria Van Kerkhove, olay bazlı raporlamanın güvenilir bir belirteç olmadığını, dünyanın her yerinde Covid-19 patojeninin yayılmaya devam ettiğini açıkladı.

ÇOK DAHA TEHLİKELİ

 

Sirkülasyon seviyesinin bildirilenden 19 kat daha yüksek olduğunu belirten Van Kerkhove, aylık olarak 10 bin kişinin Covid-19’dan hayatını kaybettiğini gösteren verilerin sadece 50 ülkeden elde edildiğini vurguladı.Van Kerkhove ayrıca, Aralık ayında bir önceki aya göre Covid-19 nedeniyle hastaneye yatışlarda yüzde 42, yoğun bakıma alınan hasta sayısında ise yüzde 62’lik bir artış yaşandığını bildirdi.

Dünya Genelinde Yayılmaya Devam Ediyor

Yorumlar kapalı.