Dünya genelinde vaka sayıları 25 milyon 177 bini aştı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Dünya genelinde vaka sayıları 25 milyon 177 bini aştı

Dünya genelinde vaka sayıları 25 milyon 177 bini aştı


Avrupa’nın büyük kentlerinde, sokaklar dahil, tüm mekanlarda maske takma zorunluluğu yeniden getirilirken, hükümetler de virüsün hızlı arttığı ülkelerden gelen yolculara sınırlarını kapatma kararlarını açıklamaya başladı.

Dünyada 846 binden fazla kişinin canına mal olan Korona virüsü salgınının yeniden hız kazandığı Avrupa’da, hükümetler sert önlemler alıyor.

Yabancı ziyaretçilere yönelik yeniden kapanma tedbirleri açıklayan Avrupa ülkelerinde, yaz tatili nedeniyle kaldırılan Schengen sınırları içindeki ülke sınırlarının da yeniden kapatılması konusu tartışılmaya başlandı.

Macaristan, AB içinde sınırlarını ‘tümüyle’ kapattığını duyuran ilk ülke olurken, Başbakan Victor Orban, 1 Eylül’den itibaren Macaristan’da oturmayanların ülkeye girişlerinin yasaklandığını açıkladı.

Almanya ve Belçika da, komşu ülkeleri Fransa’nın Paris ve Marsilya bölgesinden gelenlere karantina uygulanacağını duyurdu. Danimarka ise Belçika’ya kapılarını kapattığını bildirdi.

Yunanistan’da adalar ve karasularındaki kamplarda kalan göçmenlere uygulanan ‘kapanma kararının’ 15 Eylül’e kadar devam edeceği açıklandı.

Öte yandan Avrupa ülkelerinin neredeyse tümünde kapalı mekanların yanı sıra sokaklarda da maske takma zorunluluğu yeniden getirildi.

Bu arada dünya genelinde Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 25 milyon 177 bini geçerken, can kayıpları da 846 bini aştı.

İyileşenlerin sayısı 17 milyon 512 bin olarak açıklanırken, Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya ve Hindistan en çok vakanın görüldüğü ülkeler olmaya devam ediyor.