DSÖ’den ‘Hastalık X’ Uyarısı: 20 Kat Daha Ölümcül!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

DSÖ’den ‘Hastalık X’ Uyarısı: 20 Kat Daha Öl… Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, Davos’taki bir oturumda yeni bir salgın hastalık olan ‘Hastalık X’ konusunda uyarılarda bulundu. Ghebreyesus, bu potansiyel hastalığın koronavirüs salgınından 20 kat daha ölümcül olabileceğine dair endişelerini ifade etti.

 

Birleşmiş Milletler bünyesinde faaliyet gösteren Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, Davos’ta katıldığı bir oturumda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ghebreyesus, gizemli bir hastalık olarak nitelendirdiği ‘Hastalık X’in salgın bir duruma evrilebileceği konusunda uyarılarda bulunarak önemli açıklamalarda bulundu.

sd.jpgDSÖ Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus

’75 MİLYON İNSANIN ÖLÜMÜNE SEBEP OLABİLİR’

Hazırlıklı olunmasını isteyen Ghebreyesus, “Hastalık X”in koronavirüs salgınından 20 kat daha ölümcül olabileceğini söyledi. 2021 yılının başlangıcında bu hastalıkla ilgili bir analiz yayınlayan DSÖ, hastalığın 75 milyon insanın ölümüne sebep olabileceğini ve her 5 yılda bir yeni bir salgın haline gelebileceğini aktardı.

Sözcü’nün aktardığına göre, Davos’taki Dünya Ekonomi Forumu’na katılan Ghebreyesus, “Mayıs ayında tüm ülkelerin ortak düşman olan pandemiye karşı bir anlaşmaya varmalarını umut ediyorum” dedi.

‘BAZI ŞEYLERLE HAZIRLIKSIZ YÜZLEŞMEMELİYİZ’

Ghebreyesus, “Olabilecek bilinmeyen şeyler var ve herhangi bir şeyin olup olmayacağı değil, ne zaman olacağı önemli, bu yüzden bilmediğimiz hastalıklar için bir yer tutucuya ihtiyacımız var” dedi. Ghebreyesus küresel konferansta, “Covid-19 sırasında birçok insanı kaybettik çünkü onları yönetemedik. Kurtarılabilirlerdi fakat yer yoktu. Yeterli oksijen yoktu. Peki gereksinim olduğunda genişleyebilecek bir sisteme nasıl sahip olabilirsiniz” ifadesini kullandı.

Anlaşma kanalıyla ortak bir müdahalenin dünyanın başka bir salgına daha iyi tepki vermesine yardımcı olacağını söyleyen Ghebreyesus, şunları kaydetti:

“Olabilecek bir şeyi öncesinden tahmin etmek daha iyidir çünkü tarihimizde birçok kez olmuştur ve buna hazırlanmak gerekir. Bazı şeylerle hazırlıksız yüzleşmemeliyiz; bilinmeyen bazı şeylere de hazırlanabiliriz.”

 

“DSÖ’den ‘Hastalık X’ Uyarısı: 20 Kat Daha Ölümcül!” haberi, 22 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan DSÖ’den ‘Hastalık X’ Uyarısı: 20 Kat Daha Ölümcül! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. DSÖ’den ‘Hastalık X’ Uyarısı: 20 Kat Daha Ölümcül! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 22 Ocak 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

DSÖ’den ‘Hastalık X’ Uyarısı: 20 Kat Daha Ölümcül!

Yorumlar kapalı.