DSÖ’den açıklama yapıldı: Koronavirüs için yeni dalga: 500 bin kişi ölecek – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Dünya

DSÖ’den açıklama yapıldı: Koronavirüs için yeni dalga: 500 bin kişi ölecek



[ad_1]

Avrupa kıtası koronavirüsün yeni bir dalgasıyla mücadele ederken, BBC’ye konuşan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge açıklamalarında çok endişeli olduğunu belirtti. Kluge açıklamalarında acil önlem alınmazsa Mart ayına kadar yaklaşık olarak 500 bin kişinin hayatını kaybedeceğini ifade etti.

500 BİN KİŞİ ÖLEBİLİR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, bölgede acil önlem alınmazsa mart ayına kadar yaklaşık 500.000 kişinin koronavirüs nedeniyle ölebileceği konusunda uyardı. BBC’nin Today programına konuşan Hans Kluge Avrupa kıtası koronavirüsün yeni bir dalgasıyla mücadele ederken bu durumda seyri konusunda çok endişeli olduğunu vurguladı.

DELTA VARYANTI BÖLGEDE HAKİM

Kluge, maske takma gibi önlemlerin acil olarak hayata geçirilmesinin vaka sayılarını azaltabileceğini söyledi. Uyarı, kıtadaki bazı ülkelerin rekor düzeyde enfeksiyon oranları bildirdiği ve tam ya da kısmi sokağa çıkma kısıtlamaları getirdiği dönemde geldi. Kluge, salgının yayılmasının nedenleri arasında kış mevsiminin gelmesini, yetersiz aşılanmayı ve daha bulaşıcı Delta varyantının bölgede hakim olmasını saydı.

“BİR NUMARALI ÖLÜM NEDENİ”

Tüm bunların yanı sıra Kluge açıklamalarına şu ifadeleri kullandı:

“Covid-19 bir kez daha bölgemizde bir numaralı ölüm nedeni haline geldi. Ne yapılması gerektiğini biliyoruz”

[ad_2]