DSÖ: Omicron varyantının hafif semptomlar göstermesi salgını bitirmeyecek – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Dünya

DSÖ: Omicron varyantının hafif semptomlar göstermesi salgını bitirmeyecek

[ad_1]

Dünya Sağlık Örgütü, Omicron varyantının diğer varyantlara kıyasla daha hafif semptomlar göstermesinin salgının biteceği anlamına gelmediğini bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, DSÖ’nün Cenevre’deki merkezinde düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

Bazı bilim insanlarının, “Omicron varyantının baskın varyant olması durumunda salgının erken biteceği” yönündeki açıklamalarına yönelik cevap veren Ryan, “Bence bunun doğrudan cevabı, hayır (salgın bitmeyecek)” dedi.

“Bulaşmayı durdurmak için şimdi harekete geçebiliriz”

Bununla beraber Ryan, Omicron varyantının Delta varyantına “üstün gelmeye” çalıştığına bu rekabetin daha önce de Delta ile Alfa varyantı arasında yaşandığına dikkati çekti.

“Bu konuda alarmda ve uyanık kalmaya devam etmemiz gerekiyor. (Salgının biteceği konusunda) bir varsayımda bulunamayız ama (Omicron’a karşı) savunmasız durumdakileri korumak ve bulaşmayı durdurmak için şimdi harekete geçebiliriz.”

Ryan ayrıca, Omicron varyantının “zirve yapmasına” sadece “haftalar kaldığını”, hükümetlerin ve diğer kurumların çabalarını “iki, üç ve dört” kez artırması gerektiğini savundu.TRT/BRT



[ad_2]