DSÖ: COVAX kapsamında 20 ülkeye 20 milyon doz Kovid-19 aşısı ulaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Dünya genelindeki tüm ülkelerde Kovid-19 salgınını sona erdirmek için tüm ülkelerin aşıya ulaşımını sağlamak büyük önem arz ediyor… bu amaçla düşük ve orta gelirli ülkelerin aşılara eşit erişimini sağlamayı hedefleyen Dünya Sağlık Örgütünün başlattığı program tüm hızıyla devam ediyor… programkapsamında 20 ülkeye 20 milyon doz kovid-19 aşısı ulaştı. Önümüzdeki hafta ise 31 farklı ülkeye daha 14,4 milyon doz aşı sevkiyatı yapılması hedefleniyor…

Dünya Sağlık Örgütünün düşük ve orta gelirli ülkelerin aşılara eşit erişimini sağlamayı amaçlayan Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı, COVAX, kapsamında 20 ülkeye 20 milyon doz Kovid-19 aşısı sevkiyatı yapıldığı bildirildi.

DSÖ Genel Direktörü TedrosGhebreyesus, video konferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında gelecek hafta program kapsamında, 31 farklı ülkeye daha 14,4 milyon doz aşı sevkiyatı yapacağını söyledi.

Şimdiye kadar Gana, Fildişi Sahili, Angola, Kamboçya, Kolombiya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Gambiya, Hindistan, Kenya, Lesotho, Malavi, Mali, Moldova, Nijerya, Filipinler, Güney Kore, Ruanda, Senegal, Sudan ve Uganda’ya aşı gönderildiğini aktaran Ghebreyesus, ilk turda gönderdikleri aşıların bu ülkelerin nüfusunun yüzde 2-3’ünü kapsayacağını belirtti.

Ghebreyesus, dünya genelindeki tüm ülkelerde Kovid-19 salgınını sona erdirmek için COVAX’ın kapasitesinin artırılmasının önceliklerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Bunun anlamı, aşı üretimini artırmak için acil eylem gerektiğidir” ifadesini kullandı.

 

[ad_2]

DSÖ: COVAX kapsamında 20 ülkeye 20 milyon doz Kovid-19 aşısı ulaştı