DSÖ: Avrupa’da Covid-19 vakalarının yüzde 68’i Delta varyantı kaynaklı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Dünya

DSÖ: Avrupa’da Covid-19 vakalarının yüzde 68’i Delta varyantı kaynaklı




Covid 19 Avrupa’da tırmanışta…

Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa görülen koronavirüs vakalarının çoğunun Delta varyantından kaynaklandığını ve virüsün bu türünün kıta genelinde baskın olduğunu duyurdu.

Örgüt, Delta’nın önümüzdeki aylarda dünya genelinde de etkili olmasının beklendiğini açıkladı.

Avrupa genelinde geçen aylarda iyileşme görülen vaka oranları Delta virüsünün yaygınlaşmasıyla tekrar tırmanışa geçti.

Kıta genelinde aktif vakaların yüzde 68’inin virüsün ilk türünden çok daha bulaşıcı olduğu bilinen Delta’dan kaynaklandığı açıklandı

Dünya Sağlık Örgütü’nden yapılan açıklamaya göre, salgının gidişatına bakıldığında Delta’nın önümüzdeki aylarda dünya genelinde de koronavirüsün baskın türü olması bekleniyor.
Örgütten yapılan açıklamada, “Söz konusu varyant, daha güçlü bir mutant ortaya çıkmadığı müddetçe yayılmayı ve diğer türlerin yerini almayı sürdürecek” dedi.

Örgüt, geçen dört hafta boyunca Kovid-19 vakalarının artış gösterdiğinin altını çizerek, hükümetlerden aşılama kampanyalarını hızlandırmalarını istedi.

Dünya Sağlık örgütü Avrupa Direktörü DrHansKluge, pandeminin bitmesine halen çok uzak olduğumuzu hatırlatarak, “Aşılamayla ilgili AB üyelerinin tüm çabalarına rağmen hala milyonlarca insanın aşılanmamış olması, onları hastanelik olma riskiyle karşı karşıya bırakıyor” dedi.

Kluge , aşılanmanın can kaybını ve hastalığı ağır geçirme riskini azalttığını da belirterek, temizlik, sosyal mesafe ve maske gibi kurallara uyulmasını tavsiye etti. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi de, salgınla mücadele gevşetilen önlemlerinin tekrar uygulanması için çağrıda bulundu.

TAK/BRT