Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu’nun temeli atıldı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu’nun temeli atıldı



[ad_1]

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Yakın Doğu Oluşumu arasında , 6 ilçeye tam teşekküllü altı ilkokul kazandırılarak İlköğretim Dairesi Müdürlüğü’ne teslim edilmesine yönelik protokol çerçevesinde, Gazimağusa’da da ilk adım gerçekleştirildi.

Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Gazimağusa Namık Kemal Bulvarı, Sosyal Konutlar Bölgesine yaptırılacak olan Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulunun temel atma töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel törende yaptığı konuşmada, Lefkoşa ve İskele’deki okulların inşaasına başlandığını, Lefkoşa’da yaptırılan okulun tam donanımlı olarak Ağustos ayının ortasında Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edileceğini söylerdi.

Günsel, Girne, Güzelyurt ve Lefke’de yapılacak okulların da arazilerinin netleşmesiyle temellerinin atılacağını söyledi.Günsel, Günsel ailesi olarak ülkenin geleceği olan çocukların ve gençlerin hayatına kreşden üniversiteye kadar dokunmanın memnuniyetini de paylaştı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu da yapılan yatırımlardan duyduğu memnuniyeti ifade etti.Amcaoğlu, Günsel ailesinin fırsat eşitliği ve egitimi daha kaliteli hale getirme adına yaptığı yatırımların önemine vurgu yaptı ve Girne’de yaptırılacak olan Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulunun arazisinin hazır olduğunu vurguladı.

Başbakan Ersan Saner törende yaptığı konuşmada, Gazimağusa’daki sosyal konutlar bölgesine ilkokul kazandırılmasının önemine vurgu yaptı.Her ilçede yaptırılacak olan 500 öğrenci kapasiteli ilkokulların ayrı ayrı çok önemli olduğunu da vurgulayan Başbakan Saner konuşmasında koroanvirüs sürecine de değindi.Saner, Koronavirüs sürecinde tüm dünyanın sağlık sistemleri ile ekonomilerinin dibe vurduğunu belirten Saner, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ise sağlık alanında yürütülen çalışmalar ve ekonomi alanında yapılan açılımlarla iyi bir noktada ilerlendiğini ifade etti.

 

[ad_2]