Dr. Küçük, Anıt Tepe’deki kabri başında anıldı – DT Kıbrıs Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün 40’ıncı ölüm yıl dönümü dolayısıyla Başkent Lefkoşa’da iki ayrı tören yapıldı.İlk tören Anıt Tepe’deki Dr. Fazıl Küçük Anıtı’nda yer aldı.

Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi, ardından yarıya indirildi.Anıt mezardaki törende, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Anıt Özel Defterini imzaladı ve konuşma yaptı.

Tatar, konuşmasında, Dr Fazıl Küçük’ün, Kıbrıs Türk Halkı’nın büyük zorluklar yaşadığı İngiliz sömürge yönetimi döneminde büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini yakından izleyerek, bu devrimlerin Kıbrıs’ta da uygulanması için dava arkadaşlarıyla çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Tatar, Dr.Fazıl Küçük’ün Türk milletine olan bağlılığı ve cesur liderliği ile bütün zorluklara karşı mücadele verdiğini anlattı.Dr.Fazıl Küçük’ün toplumun geleceği için acımasız İngiliz yasalarına rağmen çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdikleri ziyaretlerle adeta oradaki liderliği zorlayarak Türkiye’nin Kıbrıs politikasında değişikliğe gitmesini sağladıklarını belirtti.

Tatar, Dr. Küçük’ünbir doktor olarak da her zaman halkın yanında olduğunu ifade ederek “1974 dönüm noktasıydı. Dr.Küçük o günlerde de halkın yanında olmaya devam etti” diye konuştu.Dr Küçük, Rauf Denktaş ve Osman Örek’in birlikte Kıbrıs Türk Halkı’nın özgürlük ve bağımsızlığı için yola çıktıklarını söyleyen Tatar, Dr. Küçük’ün “Ölürsem gam yememem” lafını hatırlattı ve Cumhuriyet’in kuruluşunun ardından vefat ettiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konuşmasının ardından Dr. Fazıl Küçük Anıtı’ndaki tören sona erdi.

Dr. Küçük, Anıt Tepe’deki kabri başında anıldı – DT Kıbrıs Haber

Yorumlar kapalı.