Dönmez: ‘Yavuz’ sondaj gemisi yedinci sondaja devam ediyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Dönmez: ‘Yavuz’ sondaj gemisi yedinci sondaja devam ediyor

Dönmez: ‘Yavuz’ sondaj gemisi yedinci sondaja devam ediyor


Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin sondaj faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu .

Dönmez, katıldığı bir televizyon programında, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de 6 sondajı tamamladığını ve “Yavuz” sondaj gemisinin Selçuklu-1 lokasyonunda yedinci sondaja devam ettiğini söyledi.

Bakan Dönmez, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının Doğu Akdeniz’de  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden aldığı ruhsat alanlarındaki çalışmaların yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti’nin  verdiği ruhsat alanlarında da sondaj yaptığına da dikkati çekti.

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının Libya’da petrol arama ve üretim çalışmaları için ruhsat başvurusunda bulunduğunu da belirtti.

Dönmez , “Libya ile yapılan mutabakat kapsamında 7 ruhsat alanı belirledik, yaklaşık 3 ay kadar askı ve ilan süreci devam edecek. 3-4 ay içerisinde sismik aramaları yapacağız, buradan alınan veriler değerlendirildikten sonra da lokasyon belirleyeceğiz.” dedi.

Türk Petrolleri’nin  yakın coğrafyada petrol arama ve üretimi yapan güçlü bir oyuncu haline geldiğini ifade eden Dönmez, salgın sürecinden önce Cezayir ile de planlanan bir çalışma olduğunu ve görüşmelerin devam ettiğini söyledi.