DKB, Komünistleri güçlerini birleştirmeye çağırdı

featured
DKB, Komünistleri güçlerini birleştirmeye çağırdı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Devrimci Komünist Birlik (DKB), tüm devrimci komünistleri güçlerini birleştirmeye ve giderek yaklaştığını ifade ettiği devrimci mücadele sürecine hazırlanmaya çağırdı.

 

DKB Genel Sekreteri Yusuf Alkım yaptığı yazılı açıklamada, dünya emperyalist kapitalist düzenin çok derin bir kriz ile karşı karşıya olduğunu, en gelişmiş kapitalist metropollerden, en geri bağımlı ülkelere kadar dünyanın dört bir yanında ekonomik çöküş ve toplumsal patlamaların birbirini izlediğini ifade etti.

Alkım, yakın gelecekte bu çöküşün daha da derinleşeceğini, çok daha büyük ayaklanma ve isyanlara yol açacağını belirtti.

Alkım, kapitalist düzenin efendilerinin, kendi kurdukları düzenden kaynaklanan çöküşün nedenini Kovid-19 olarak adlandırılan salgına bağlayarak işçi, emekçi halkların sorunun temel nedenini görmelerini engellemeye çalıştıklarını savundu.

Alkım, dünyanın dört bir yanında yükselen ve giderek daha da artacak olan bu isyan dalgasında en önemli eksikliğin ise dünya komünist hareketinin yeteri kadar örgütlü olmayışı ve gelişen halk hareketlerine müdahale etme, devrimci bir yön verme olanaklarının sınırlı kalması olduğunu ifade etti.

Alkım, şunları kaydetti:

“Aynı durum ülkemiz için de geçerlidir. Dünya devrimci hareketi bir an önce toparlanmalı, gerek kendi coğrafyasındaki hareketlere yön verme, gerekse de mücadeleye enternasyonalist bir karakter katarak birleşti. İşte bu bilinçle Kıbrıs komünist hareketini daha örgütlü bir noktaya taşımak, giderek yaklaşmakta olan devrimci dalgalanmalara hazırlanmak gerekmektedir. Yani ülkemizin kuzeyi ile güneyini, Kıbrıslı Rum’u, Kıbrıslı Türk’ü, Maronit’i, Ermeni’si, Latin’i, Türk’ü, Kürt’ü, Asyalısı, Afrikalısı ve Avrupalısını, bir bütün olarak tüm devrimci komünist güçlerini devrimci bir program temelinde bir araya toplamak için çabalarımızı yoğunlaştırmalıyız.”

Alkım, demokratik halk iktidarı programı için önerilerini de sıraladı.

 

 

(BRT/MAIL)

DKB, Komünistleri güçlerini birleştirmeye çağırdı