Dışişleri Bakanlığı: Christodoulides haddini aşmıştır – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Dışişleri Bakanlığı: Christodoulides haddini aşmıştır



[ad_1]

 

Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides’in basına verdiği son demeçte Anavatan Türkiye aleyhine ortaya koyduğu iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bakanlık açıklamasında, Christodoulides’in demecinin, her zaman olduğu “gibi, Rum tarafının  kendi saldırgan tutumunu gizlemek için takındığı bilindik saygısız ve hadsiz yaklaşımının bir parçası olduğu vurgulandı.

 

Açıklamada, “Nikos Christodoulides, Türkiye’nin “agresif” bir siyaset yürütmekte olduğunu, bölgede iyi ilişki içinde olduğu hiçbir Devlet bulunmadığını ve yeni bir Osmanlı İmparatorluğu yaratma çabasında olduğunu öne sürecek kadar haddini aşmıştır” denildi.

 

Kıbrıs adasında ve bölgedeki paylaşımdan uzak doyumsuz tavırları ile kimin “agresif” olduğunu anlamak için tarihi gerçeklere bakmanın yeterli olduğu ifade edilen açıklamada, Kıbrıs Türk tarafının, Anavatan Türkiye ile birlikte bugüne kadar Kıbrıs konusunda bir anlaşmaya varılabilmesi için tüm iyi niyetini ortaya koyduğunu ve bu konudaki yapıcı tavrını ispat ettiğinin altı çizildi.

Tüm anlaşma modellerini reddedip, Kıbrıs Türk halkının varlığını ve kendi kendini yönetme hakkını yok sayan bir zihniyetin Türkiye aleyhine ortaya attığı suçlamaların iki yüzlülük olduğu ifade edilen açıklamada Ada ve etrafındaki gerginliğin artmasının tek müsebbibinin Kıbrıs Rum tarafı olduğu kaydedildi.

Kıbrıs Türk tarafının ada ve etrafındaki doğal kaynakların paylaşımı hususundaki yapıcı önerisinin hala masada olduğu hatırlatılan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında “Diyalog ve diplomasi yerine saldırganlığı ve küstahlığı tercih eden Rum tarafını, bir an önce aklıselime davet ediyoruz” denildi.

[ad_2]