Din Gör-Sen’den Kurban Bayramı mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Lefkoşa, KKTC Din Görevlileri Sendikası (Din-Gör-Sen), Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayarak, tüm milletin ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı.

Din-Gör-Sen Genel Başkanı Cengiz İşkey, mesajında, “İslam dininin iki bayramından birisi olan Kurban Bayramı’na bugün kavuşmuş bulunuyoruz” diyerek, “Bayramlar, yüce rabbimizi anma, birlik ve beraberlik, sevinç ve neşe günleridir. Bayramlar birbirimize gönlümüzü açma ve sevinçlerimizi paylaşma günleridir. Kardeşliğimizi pekiştirme, yüreklerimizi birleştirme günleridir. Bayramlar dilleri, renkleri ve coğrafyaları farklı dahi olsa, imanları, gönülleri ve duaları aynı olan Müslümanların kardeşlik şuuruna erdiği günlerdir. Bizlere düşen bayramların neşesini ve mutluluğunu tüm kardeşlerimizle paylaşmaktır” dedi.

Cengiz İşkey, “Bu kutsal bayramda, kalplerimizdeki sevgiyi yayalım ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşalım. Kurbanlarımızın bereketiyle, yoksulların yüzü gülsün, sevinçleri paylaşalım ve darda olan kardeşlerimize yardım elimizi uzatalım” ifadelerini kullandı.

İşkey mesajında devamla şunları kaydetti:

“Unutmayalım ki, Kurban Bayramı, fedakarlık, hoşgörü ve sevgi duygularının en yüce şekilde ifade edildiği bir zaman dilimidir. Birlikte geçirdiğimiz bu özel günlerde, komşularımıza, akrabalarımıza, dostlarımıza ve tüm insanlığa karşı hoşgörü ve saygı gösterelim” dedi. Bu vesile ile aziz milletimizin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, Bayramın birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize vesile olmasını, İslam coğrafyasının huzur ve selametine, insanlığın kurtuluş ve hidayetine vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”

[ad_2]

Din Gör-Sen’den Kurban Bayramı mesajı