Dijital dünyanın devlerine erişim sağlanamıyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Dünya

Dijital dünyanın devlerine erişim sağlanamıyor




WhatsApp, Instagram ve Facebook’a erişimde sorun yaşanıyor. TC Ulaştırma Bakan Yardımcısı Sayan, sorunun global olduğunu Türkiye’nin de etkilendiğini açıkladı.

Dijital dünyanın devleri Instagram, Facebook ve WhatsApp’ın çöktüğü, çok sayıda kullanıcının hesaplarında herhangi bir işlem yapamadığı öğrenildi.

Dünyanın dört bir yanından kullanıcılar, sosyal medya uygulamaları Facebook, WhatsApp ve Instagram’a erişmekte zorluk yaşadığını aktardı.

Instagram, Facebook ve WhatsApp’tan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

“Dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta”

TC Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan erişim sorunu hakkında açıklama yaptı.

Sayan “Whatsapp, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir” dedi.

 

“Mümkün olan en kısa sürede her şeyin normale dönmesi için çalışıyoruz”

Söz konusu soruna ilişkin her üç sosyal medya platformunu da çatısında barındıran Facebook’un İletişim Direktörü Andy Stone, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Uygulamalarımız ve ürünlerimize erişimde bir sorun olduğunun farkındayız. Mümkün olan en kısa sürede her şeyin normale dönmesi için çalışıyoruz, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” ifadesini kullandı.

Stone, söz konusu uygulamalara hangi ülkelerde erişim sorunu yaşandığına ilişkin detay paylaşmadı.

 

Benzer bir paylaşım da WhatsApp’ten geldi

WhatsApp’te benzer bir paylaşımı Twitter hesabından yaparak “İşleri normale döndürmek için çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede buraya bir güncelleme göndereceğiz.Sabrınız için teşekkürler”açıklamasında bulundu.

“Down Detector” isimli internet sitesine göre kullanıcılar farklı sitelerde de erişim sorunu yaşıyor.