“Dijital Dünyada Kadın Projesi” kapanış lansmanı yapıldı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

“Dijital Dünyada Kadın Projesi” kapanış lansmanı yapıldı




 

 

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Kadın Girişimciler Konseyi tarafından, Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Desteği ile yürüttüğü “Dijital Dünyada Kadın Projesi” kapanış lansmanı gerçekleştirildi.

 

Lansmanda konuşan Kıbrıs Türk Ticaret Odası Kadın Girişimciler Konseyi Başkanı Meryem Çerkez Gürtunç projenin pandemi döneminde bir ihtiyaç olarak değil varolan ve pandemide derinleşen bir ihtiyaç olarak hayata geçtiğini belirtti.

 

Pandemi ve Ukrayna-Rusya savaşının yarattığı acı reçetenin yansımalarının hem global ölçekte hem de kendi ülkemizde fazlasıyla hissedildiğini söyleyen Gürtunç, iş hayatındaki kadınlar olarak bir takım zorluklar yaşadıklarını belirtti.

 

TİKA Lefkoşa Proje Koordinatörü Havva Pınar Özcan Küçükçavuş da KKTC’de kadın odaklı projelere her zaman inandıklarını belirterek kadınlarla yapılan tüm projelerden istisnasız yüzde yüz sonuç aldıklarını söyledi.

 

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz de kadınların iş dünyasında giderek daha etkin bir yer tutması ve iş hayatının kadınların girişimleri sayesinde güç kazanmasının son derece önemli olduğunu belirterek bunun geleceğimizi şekillendirmede de çok etkili olacağını söyledi.

 

Etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar da ticarette masrafı azaltmak ve iş gücünü artırmak için e-ticaretin önemli bir imkan olduğuna dikkati çekerek kadınlara böyle bir fırsatın verilmesinin takdire şayan olduğunu söyledi.

Sibel Tatar, özellikle pandeminin dijital ortamın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini de ifade etti.

 

Konuşmaların ardından projenin tanıtım videosu gösterildi ve katılımcılara belgeleri takdim edildi.BRT