Denkay Başel’in adı  Girne’de Engelsiz  Doğal Yaşam Parkı’nda  yaşatılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

 Yaşamını, özel gereksinimli çocuklara, belediyeye bağlı folklor ve tiyatro oluşumlarıyla gençlere ve Girne’nin gelişmesine adayan Denkay Başel’in adı  Girne Salih Miroğlu Caddesi’nde oluşturulacak  bir Engelsiz  Doğal Yaşam Parkı’nda  yaşatılacak.

Girne Belediyesi ve Denkay Başel Sosyal Gelişim Vakfı işbirliği ile çocukların, gençlerin ve girne sakinlerinin nefes  almasına imkan sağlayacak  Engelsiz ve Doğal Yaşam Parkının yapımına , bugün sembolik bir  seremoniyle başlandı.

 Girne Belediyesi Kent Estetiği şubesi tarafından hazırlanan ve 1 milyon Türk Lirasına mal olması planlanan proje Denkay Başel Sosyal Gelişim Vakfı tarafından finanse edilecek.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediye ve vakıf işbirliği ile yapılacak projeyle   Girne’ye kendini adayan Özel Eğitim Öğretmeni ve Okul Müdürü olan Denkay Başel’in adının yaşatılacağını belirterek, yeşil alan projesinin tüm Girne halkına  hayırlı olmasını diledi.

Ticaret aksının olduğu, ticari alanlarla, konutların  iç içe geçtiği Salih Miroğlu Caddesi  bölgesinde, böyle bir  yeşil alana ihtiyaç olduğunu kaydeden  Güngördü,  5 bin 500 metrekarelik alanı kapsayacak projenin  maliyetinin  1 milyon Türk Lirasını  aşacağını ifade etti.

Proje alanında yer alan çam ağaçlarının  ve doğal görünümün korunacağını söyleyen Güngördü, engelli birey ve çocukların erişimine uygun ,çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine  katkı sağlayacak oyun  aletlerinin yer alacağı,yüksek internet altyapısı da sunacak projenin, vakfin vizyonunu temsil eden bir  alan olacağını kaydetti.

Parkta oluşturulacak  yüksek internet altyapısı sayesinde,gençlerin , öğrencilerin bilgisayarlarıyla gelerek  yararlanabileceği çok amaçlı, klasik park anlayışından  farklı alan olacağını dile getiren Güngördü,burada engelli bireyler ve çocukların yararlanacağı  aktivitelerin de yer alacağını anlattı.

Konuşmasında, projenin hayat bulmasına katkı  koyan, Başel Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıf Kurucusu  Burak Başel’e ,  Girne Belediyesi Meclisi’ne, Kent Estetiği Şubesi’ne  teşekkür eden Güngördü, projenin en kısa zamanda  tamamlanacağına inanç belirtti.

Konuşmasının sonunda, vatandaşların bayramını da kutlayan  Güngördü, covid 19 salgınının  devam  ettiğini anımsatarak, vatandaşlardan bayram süresince kalabalıktan uzak durmalarını , maske mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmelerini istedi.

Denkay Başel Sosyal Gelişim Vakfı  kurucusu ve  Başel Holding Yönetim Kurulu Başkanı  Burak Başel de,  kendilerine, herkesin erişimine imkan tanıyacak, engelsiz ve doğal malzemelerle düzenlenecek  bu yeşil alanın düzenlemesi  fırsatını veren Girne Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu. 

Yeşil alanın, özellikle engelli bireylerin  yararlanabileceği bir park olacağını ifade eden Başel, yaklaşık  4 dönümlük alanda, çocuk  oyun alanı dışında, Girne’nin ihtiyacı olan, gençlere hitap eden , yüksek internet erişimi sunan bir düzenleme yer alacağını ifade etti.

Sözkonusu alanda doğal   görünümün  korunacağını dile getiren Başel, projeyi buradaki doğal  yapıya zarar vermeden gerçekleştireceklerini kaydetti.

[ad_2]

Denkay Başel’in adı  Girne’de Engelsiz  Doğal Yaşam Parkı’nda  yaşatılacak