Deniz içerisinde sağ bulunan şahısla ilgili soruşturma ve kayıp olduğu belirtilen ikinci kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Polis Basın Subaylığı Deniz içerisinde sağ bulunan şahısla ilgili soruşturmanın ve kayıp bir diğer şahsı arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, dün Taşucu – Girne arası yolcu taşımacılığı yapmakta olan bir Roro gemisindeki yolcuların, deniz içerisinde hareketsiz bir erkek şahsı görmesi üzerine olayı gemi mürettebatına aktarmış ve gemi mürettebatı tarafından da konu Girne Sahil Güvenlik Komutanlığının bilgisine getirildi.

Açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın alına bilgi üzerine ekipleri olay bölgesine intikal ettirdiğini ve karadan yaklaşık 6 mil uzaklıkta deniz içerisinde canlı olarak tespit ettikleri bir erkek şahsı kurtararak karaya çıkarıp sağlık görevlilerine teslim ettiğini kaydedildi.

Polis açıklamasında, olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada; Taşucu – Girne seferini yapan Dada Star isimli Roro gemisinin kaptanının, olaya methaldar kazazedelerden birisinin deniz içerisinde görüldüğü bilgisine gelmesine rağmen, Uluslar Arası Deniz Hukuku kuralları gereğince kazazedeye yardım etmeyip yoluna devam ederek ihmalde bulunmasından ötürü söz konusu gemi kaptanı soruşturma kapsamında tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, kayıp diğer şahsı arama kurtarma çalışmalarının devametmekte olduğu kaydedildi.

[ad_2]

Deniz içerisinde sağ bulunan şahısla ilgili soruşturma ve kayıp olduğu belirtilen ikinci kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yorumlar kapalı.