Davacı şirketin avukatı Rum Hukuk Dairesi’ni topa tuttu – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Davacı şirketin avukatı Rum Hukuk Dairesi’ni topa tuttu

Davacı şirketin avukatı Rum Hukuk Dairesi’ni topa tuttu


Rum Yönetimi Hukuk Dairesi’nin, kapalı bölge Maraş’taki mülkiyet haklarına ilişkin önemli bir davada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi karşısındaki tutumu, açıklanamaz, hatta kabul edilemez bulundu.

Rum tarafında haftalık yayımlanan Kathimerini gazetesi konuyla ilgili haberi, “Maraşlıların Koçanları Tartıda- Kapalı Bölgedeki Mülkiyet Hakları Davasında Rum Yönetimi’nin Türkiye Karşısındaki Tutumu Zayıf” başlıklarıyla verdi.

Habere göre, “K.V Mediterranean Tours Limited” şirketinin avukatı Ahilleas Dimitriadis, Rum Hukuk Dairesi’nin böyle ciddi bir davayla ilgili yalnızca 2 buçuk sayfalık yanıtıyla ilgili zayıf ilanı konusunda hayal kırıklığı ifade etti.

Kıbrıs Türk tarafının Maraş’ın vakıf toprağı olduğuna dair tezinin, AİHM’e götürülen bir davayla yeniden ön plana geldiğini yazan gazete, Türk tarafının Evkaf’ı davanın bir parçası olarak dahil ettiğini çünkü bu mülkün, hatta kapalı Maraş’ın tümünün Evkaf’ın malı olduğunu addettiğini belirtti.

Rum Yönetimi’nin, Türkiye’nin 2020 Ocak ayında yaptığı tek taraflı açıklama üzerine, “K.V Mediterranean Tours Limited” davasıyla ilgili gözlemlerini AİHM’ye sunduğunu ifade eden gazete, tarafların tümünün 7 Temmuz tarihine kadar gözlemlerini yazılı olarak kayda geçirmeleri gerektiğini ifade etti.

 

(BRT/RB)