DAÜ’de meslek liseleri arası bilgi beceri yarışmaları yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) iş birliğinde DAÜ Turizm Fakültesi’nde ve Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu’nda (BTYO) bilgi beceri yarışmaları gerçekleştirildi.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, DAÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmaların açılışı, bugün saat 9.30’da Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu’nun katılımıyla yapıldı.Açılışta, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Kemal Şöföroğlu, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkanı Erdal Özcenk, VYK Üyesi Halil Orun da yer aldı.

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu,  yarışmalar ile hedeflerinin küçük coğrafyalardan dünyaya ulaşmak olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, DAÜ ile yapılacak olan bu tarz yarışmaların gelecek yıllarda daha da artmasını temenni ederek, ülkenin insan kaynakları bakımından sayısal anlamda az olduğunu belirtti ve bilgi ve beceri anlamında nitelikli seviyede insan gücü yetiştirmenin önemine değindi.

Öğrencilerin sektör ile bir araya gelmesinin son derece önemli olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, bu bağlamda gerekli düzenlemelerin yapıldığını aktardı.Yarışmaya katılan öğrencilere başarılar dileyen Çavuşoğlu, geleceğin aydınlık olduğunu söz konusu yarışmalardan önemli bireylerin çıkacağına inandığını bildirdi.

DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu ise gerçekleştirdiği konuşmasında, yarışmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını belirterek, söz konusu yarışmanın öğrencilere tecrübe kazandırmasının yanı sıra büyük bir motive kaynağı olacağının da altını çizdi.İşçioğlu, bir devlet üniversitesi olarak DAÜ’nün gençlerin eğitimlerine katkı koyacak bu tarz etkinliklere destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, yaptığı konuşmada, Turizm Fakültesi’nde gerçekleştirilecek olan yarışmaların yakın zamanda hayatını kaybeden Kıbrıslı ünlü şef Zihni Türksel anısına düzenlendiğini belirterek,  pandemi süresince yapılmayan bu tarz etkinliklere yeniden ev sahibi olarak hizmet vermenin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

DAÜ BTYO Müdürü Nazife Dimililer ise, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, bugün teknolojiye hâkim, iş yapmasını bilen, güncel bilgi ve beceriye sahip elemanlar arandığını, buna paralel olarak da bu elemanların yetişmesine olanak sağlayan mesleki teknik eğitimin öneminin günden güne arttığını bildirdi.

ÖDÜL TÖRENİ 27 MAYIS’TA YAPILACAKYarışmalarda dereceye girenlere ödülleri 27 Mayıs Cuma günü Lefkoşa’da Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan ödül töreni ile takdim edilecek.

TAK/BRT

[ad_2]

DAÜ’de meslek liseleri arası bilgi beceri yarışmaları yapıldı