DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi artan cinsel taciz olaylarına karşı dikkat çekmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi artan cinsel taciz olaylarına karşı dikkat çekmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi




Doğu Akdeniz Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Merkezi artan cinsel taciz olaylarına karşı dikkat çekmek amacıyla bu akşam basın açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirdi.

Artan cinsel taciz olaylarına dikkat çekmek ve kınamak amacıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Merkezi tarafından basın açıklaması ve yüyüş yapıldı.

Merkez Başkanı Prof. Dr. Fatih Bayraktar, cinsel taciz cinsel amaç içeren söz, yazı, jest, mimik veya herhangi bir hareketle gerçekleştirilebileceği gibi, kısa mesaj, sosyal medya ağları veya bilişim teknolojileri üzerinden de yapılabileceğine vurgu yaptı.

 Cinsel tacizin 18 yaş altındaki çocuklara gerçekleştirildiği taktirde cinsel istismar olarak adlandırıldığının altını çizen Bayraktar, cinsel istismar veya cinsel tacizin toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden beslendigini söyledi.

 Çoğu zaman mağdurları cesaretlendirecek sistemin bulunmaması nedeniyle birçok olayın yargıya intikal etmediğine işaret eden Bayraktar, Doğu Akdeniz Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Merkezi olarak bu suçlara işaret etmek amacında olunduğuna vurgu yaptı.