DAÜ-SEN’den eylem

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde örgütlü bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesi Personel Sendikası, (DAÜ-SEN) üniversitede yaşandığını iddia ettiği mali krize yönelik hiç bir olumlu adımın atılmadığı gerekçesiyle eylem gerçekleştirdi .

Rektörlük önünde toplanan DAÜ-SEN Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ilk olarak bir basın açıklaması yaptı ardından Rektörlük ile Vakıf Yöneticiler Kurulu kapısına siyah çelenk bırakıp, Rektör Aykut Hocanın’ı istifaya davet etti.

Siyah çelenk koyma sırasında Üniversite Rektörü Aykut Hocanın eylemcileri karşılayarak “ Dilerseniz buyrun istişare edelim” şeklinde davette bulundu ancak sendika yetkilileri bu davet iştirak etmedi.

DAÜ-SEN Başkanı Ercan Hoşkara basına yaptığı açıklamada , 3 yıl önce rektörün göreve gelmesinden bu yana üniversitenin mali sorunlarına çözüm üretilemediğinileri sürdü.

Hoşkara 2023 yılı bütçesinin 410 milyon TL açıkla onaylanmasının ardından bugün itibariyle açığın 700 milyon TL olacağının tahmin edildiğini kaydetti.

Hoşkara sendikanın 3 ay boyunca çalışma yürüttüğünü, bu çerçevede devlet ve hükümet yetkilileriyle görüşmeler yaptığını ancak müzakerelerin zamanında sonuçlanmadığını belirtti.

Ercan Hoşkara gelinen aşaamda çalışanın hayat pahalılığı ödeneğini alamadığı ve ihtiyat sandığı, sosyal sigorta gibi yatırımlarının yapılamadığını iddia etti.

Hoşkara , rektörün görevden alınmasını , yeni yönetimin oluşumu için demokratik sürecin başlatılmasını istedi.BRT

[ad_2]

DAÜ-SEN’den eylem

Yorumlar kapalı.