DAÜ Akademisyenleri “Mücahitler Anlatıyor” kitabını tamamladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

DAÜ Akademisyenleri “Mücahitler Anlatıyor” kitabını tamamladı

[ad_1]

Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ-ATAUM) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Turgay Bülent Göktürk ve DAÜ-ATAUM Öğretim Görevlisi Süheyla Göktürk, 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası kapsamında yaklaşık on yıldır üzerinde çalıştıkları projeyi “Mücahitler Anlatıyor” adlı bir kitapla sonuçlandırdı.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, akademisyenler, kitabı, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Demirel ile Doç. Dr. Deniz İşçioğlu’na takdim etti.

Proje hakkında bilgi veren DAÜ-ATAUM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Turgay Bülent Göktürk, projenin, lisans öğrencilerine verdikleri derslerde öğrenciler tarafından yapılan “Mücahitlerle Röportaj” konulu proje çalışmaları ile her iki akademisyenin Mücahitlerle yaptıkları görüşmeler temel alınarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

Göktürk, bu süreçte, 2008-2018 yılları arasında yapılan toplam 814 mücahit röportajının uzun bir çalışma sonucu tasnif edilerek, elle yazılı olan metinlerin bilgisayara aktarıldığını ve yaklaşık beş bin sayfalık yazılı metinin aslına sadık kalınarak elden geçirildiğini belirtti.

Mücahitlere ait çok değerli “Yaşanmış Olaylar” dizisinin ortaya çıkarıldığını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Göktürk, emeği geçenlere teşekkür etti.

TAK/BRT



[ad_2]