Daniel Fırtınası’nın Libya’da yarattığı sel felaketinin yaraları sarılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Daniel Fırtınası, Yunanistan’ın ardından Libya’yı vurdu. Ülkede şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde binlerce kişi öldü, binlerce kişi de kayıp.

Libya’nın doğusundaki hükümetin Başbakanı Usame Hammad, Derne kentindeki selde ölenlerin sayısının 2 bini geçtiğini söyledi. Hammad, kentteki durumu “felaket ve iyi değil” olarak nitelendirdi.Libya Ulusal Birlik Hükümeti Sözcüsü Muhammed Hammude, ülkenin doğusunda meydana gelen sel felaketi dolayısıyla yapılan olağanüstü kabine toplantısı sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Hammude, meteoroloji verilerinin Cebel el-Ahdar bölgelerinde kaydedilen yağış miktarının yaklaşık 400 milimetreyi gösterdiğini ve bu miktarın Libya’da 40 yıldan uzun süredir kaydedilen en yüksek yağış miktarı olduğunu belirtti.

Ulusal Birlik Hükümeti İçişleri Bakanlığı’nın destek için 6 bin polis görevlendirdiğini vurgulayan Hammude, selden etkilenen bölgelere su boşaltım ekipmanları, jeneratörler ve 45 şişme botu kapsayan 40 kamyonluk yardım gönderildiğini kaydetti.

Hammude, hükümetin bazı okulları barınak olarak tahsis ettiğini ve çeşitli kurumlar aracılığıyla dağıtılmak üzere acil gıda ihtiyacı için 1 milyon dinar, yaklaşık 207 bin dolar ayırdığını vurguladı.Libya’nın doğusunda, Orta Akdeniz’de etkili olan “Daniel” nedeniyle meydana gelen sel felaketinden etkilenen kentlerden Derne sakinlerini kurtarmak için uluslararası müdahale çağrısı da yapıldı.Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, selden etkilenen Libya’ya 150 arama kurtarma personeli, çadır ve ihtiyaç malzemeleri gönderileceğini bildirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Libya’da meydana gelen sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Libya halkına “geçmiş olsun” dileklerinden bulunan Erdoğan, “Türkiye, Libya halkının yanındadır. AFAD’ımızın koordinasyonunda bu sabaha karşı Bingazi’ye iniş yapmak üzere 3 uçuş organize edilmiştir. Uçaklarımızda ilk etapta arama kurtarma ve diğer çalışmalara destek amacıyla 168 personel, 2 arama kurtarma aracı, 2 kurtarma botu; barınma ve diğer ihtiyaçların giderilmesi amacıyla da 170 çadır, 600 battaniye, 400 gıda ve hijyen kolisi, 20 jeneratör, bin yağmurluk, 500 çizme ve 500 el feneri bulunacaktır” bilgisini verdi.

Erdoğan, AFAD’ın yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığından personelinin saha çalışmalarına katılacağını bildirdi.Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Cezayir de, Libya’ya kurtarma ekipleri ve yardım göndereceklerini duyurdu.

[ad_2]

Daniel Fırtınası’nın Libya’da yarattığı sel felaketinin yaraları sarılıyor

Yorumlar kapalı.