Daha yüksek eğitim seviyesine sahip bireylerin yaşlanma süreçleri daha yavaş ilerliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Daha yüksek eğitim seviyesine sahip bireyler… Columbia Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, çocukların ebeveynlerinden daha yüksek eğitim almalarının yavaş yaşlanmayla ilişkilendirilebileceğini belirledi. Araştırmacılar, DNA analizi ve kan testlerine dayanan bir yöntem kullandılar.

Columbia Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, “Framingham Heart Study” isimli araştırma kapsamında, 1948’den bu yana 14,106 katılımcının 3 nesil boyunca verilerini inceledi ve eğitimin yaşlanma üzerindeki etkilerini analiz etti. Araştırmacılar, katılımcıların yaşlanma hızını hesaplamak için bu verileri kullanırken, DNA analizi ve kan testlerine dayanan bir yöntem kullandılar.

ARAŞTIRMALAR AÇIKLIYOR

Elde edilen verilerle, çocukların eğitim seviyelerini ebeveynlerininkilerle karşılaştıran araştırmacılar, kardeşler arasındaki eğitim farklarını da inceledi. Araştırmacılar, her iki yıllık ek eğitime denk gelen her 2 yıl için yaşlanma hızının %2 ila %3 oranında yavaşlayabileceğini ve bu yavaşlamanın ölüm riskini ortalama %7 azaltabileceğini belirledi.

Eğitim düzeyi ile biyolojik yaşlanma ve yaşam süresi arasındaki ilişkinin ilk kez araştırıldığı bu çalışma, daha yüksek eğitim almış katılımcıların daha yavaş yaşlanıp daha uzun ve sağlıklı yaşadığını ortaya koydu. Araştırma sonuçları “JAMA Network Open” dergisinde yayımlandı.

“Daha yüksek eğitim seviyesine sahip bireylerin yaşlanma süreçleri daha yavaş ilerliyor!” haberi, 05 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Daha yüksek eğitim seviyesine sahip bireylerin yaşlanma süreçleri daha yavaş ilerliyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Daha yüksek eğitim seviyesine sahip bireylerin yaşlanma süreçleri daha yavaş ilerliyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 05 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Daha yüksek eğitim seviyesine sahip bireylerin yaşlanma süreçleri daha yavaş ilerliyor!

Yorumlar kapalı.