Cumhurbaşkanlığı: Yangının söndürülmesi için yardım teklifi yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Cumhurbaşkanlığı, Limasol’da“Alassa” köyü bölgesinde dün öğleden sonra başlayan yangın üzerine Cumhurbaşkanlığı vasıtasıyla Rum Yönetimi’ne yardım teklifi yapıldığını açıkladı.

Açıklamada, Limasol’da Çarşamba günü çıkan yangından farklı olarak “Alasa” bölgesinde dün öğleden sonra arazide başlayan büyük yangının söndürülmesine yönelik KKTC’nin yardım teklifinin, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın direktifi üzerine, Hükümet ve yetkililerle yapılan istişarenin ardından Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Ergün Olgun’un Kriz Teknik Komitesi vasıtasıyla yaptığı girişimler sonucunda, gerekli aranjmanlar yapılarak Rum müzakereci Menelaos Menelau’ya iletildiği ifade edildi.

Yardım teklifinin ayrıca Birleşmiş Milletler aracılığıyla da Rum tarafına iletildiği kaydedilen açıklamada, Rum müzakereci Menelaos Menelau’nun, Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Ergün Olgun ile gerçekleştirdiği görüşmede, Kıbrıs Türk Tarafının yardım teklifinden duydukları memnuniyeti dile getirdiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, “Görüşmede, Kıbrıs Türk Tarafı makamlarının ne tür yardımlarda bulunabileceği sorulmuş; ilk aşamada dağlık arazide faaliyet gösterebilecek 5 yangın söndürme aracı ve personelinin sevk edilebileceği, buna ek olarak ilave araç ve personel ile yangın söndürme hava aracı talebinde de bulunmaları halinde bu konuda da çalışma yapılabileceği bildirilmiştir. Bu görüşmeyi takiben dün akşamüzeri Rum tarafı durumu takip ve değerlendirmekte olduklarını bildirerek durumun kötüleşmesi halinde keyfiyeti bildireceklerini ifade etmiştir. Bu sabah itibarı ile Rum makamları tarafından verilen yanıtta yangının kontrol altına alındığı ifade edilerek yardım teklifi için teşekküredilmiştir” denildi. ‎

Açıklamada ayrıca, Çarşamba günü de Limasol’da “Ay. Mama-Kalohor” arasındaki sarp arazide çıkan orman yangınına müdahale edilmesine yönelik KKTC makamlarının yardım teklifinin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne iletildiği anımsatıldı.

Cumhurbaşkanlığı: Yangının söndürülmesi için yardım teklifi yapıldı

Yorumlar kapalı.