Cumhurbaşkanı Tatar:Yaşlılarımız, milli ve manevi değerlerimizi yeni kuşaklara aktaran yapı taşlarımızdır – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Cumhurbaşkanı Tatar:Yaşlılarımız, milli ve manevi değerlerimizi yeni kuşaklara aktaran yapı taşlarımızdır

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

 
Tatar’ın yayımladığı mesajı şöyle;

“Bizi yetiştiren, bugünlere gelmemizi sağlayarak sonsuz sevgi ve sabırla geleceğe hazırlayan büyüklerimize, bugünün yaşlılarına, saygı, minnet ve sevgimizi göstermek; hayatlarını kolaylaştırmak ve onların gönlünü hoş tutmak kültürümüzün bir parçası olduğu kadar, öncelikli görevlerimizden biridir.

Yaşlılarımız, milli ve manevi değerlerimizi yeni kuşaklara aktaran yapı taşlarımızdır. Onlar, tecrübeyle kazanılmış bilgi ve birikimlerinden her zaman yararlanmamız gereken, geçmişten bugüne ve geleceğe ışık tutan birer kaynaktır. 

Ömürlerinin en verimli, en üretken yıllarını ülkesine ve milletine hizmet ederek geçiren, bilgisi ve deneyimi ile bize kılavuzluk eden büyüklerimizin, huzurlu yaşam sürdürmelerini sağlamak adına elimizden gelen her şeyi yapmak ve her zaman onların yanında olduğumuzu göstermek; bizim ve yeni nesillerin en önemli görevlerindendir. 

Onlar için yapacağımız her güzel iş, hem vicdanî hem de insanî bir sorumluluğun gereğidir.

Her birey, kendisinin de bir gün yaşlanacağını göz önünde bulundurarak ilgi, şefkat ve sevgiyi hak eden yaşlılarımıza saygıda kusur etmeden davranmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün değerli büyüklerimizin 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutluyor, hayatlarının her anını sağlıklı, mutlu ve huzurlu geçirmelerini temenni ediyorum.”

CB/BRT