Cumhurbaşkanı Tatar:Uluslararası turnuvalar sayesinde gençlerimiz yabancılarla yarışma fırsatı buluyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Spor

Cumhurbaşkanı Tatar:Uluslararası turnuvalar sayesinde gençlerimiz yabancılarla yarışma fırsatı buluyor




Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cimnastik Federasyonu ve Altın Kurdele Ritmik Cimnastik Kulübü işbirliğinde Berkant Alıcı anısına ülkede ilk kez düzenlenen 1. Golden Ribbon Inernational Rhythmic Gymnastic Turnuvası’nı izledi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda aralarında Ukrayna, Rusya ve Türkiye gibi yurtdışından gelen jimnastikçilerin de bulunduğu yaklaşık 100 jimnastikçinin katılımıyla gerçekleşen turnuvada, Cumhurbaşkanı Tatar, dereceye giren jimnastikçilere madalyalarını takdim etti.

Etkinlikte İsrail’den dünyaca ünlü Dmitry ve Katerina ikilisi bir gösteri sundu.

Etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, ülkedeki kız çocuğu jimnastikçilerle, yurtdışından gelen jimnastikçilerin biraya geldiği turnuvada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KKTC’nin uluslararası organizasyonlar düzenlediğini ve KKTC’li sporcularında yurtdışındaki organizasyonlara katıldığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bu organizasyonlarda spor alışkanlığının geliştirildiğini ve gençlerin kaynaştığını söyledi.

Eşinin anısına yurtdışından gelen jimnastikçilerin katıldığı organizasyonu düzenleyen Altın Kurdele Ritmik Cimnastik Kulübü Başkanı Lidya Alıcı’yı tebrik eden Cumhurbaşkanı Tatar, merhum Berkant Alıcı’yı da andı.