Cumhurbaşkanı Tatar:Seyahat özgürlüğü bakımından Kıbrıs Türkü’ne yapılan haksızlıklara son verilmelidir,ülkemizin her alanda cazibe ülkesi olacağına inancımız tamdır – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Cumhurbaşkanı Tatar:Seyahat özgürlüğü bakımından Kıbrıs Türkü’ne yapılan haksızlıklara son verilmelidir,ülkemizin her alanda cazibe ülkesi olacağına inancımız tamdır

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere bugün KKTC’ye geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın içinde bulunduğu uçak öğle saatlerinde yeni Ercan Havalimanı’nın pistine iniş yaptı.

Yeni Ercan Havalimanı’nın pistine inen ilk uçakla ülkemize gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet töreni ile karşılandı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından karşılanan Erdoğan, uçaktan inişinin ardından Cumhurbaşkanı Tatar ile birlikte tören birliklerini selamladı.

Daha sonra protokolle tek tek tokalaşarak sohbet eden Erdoğan, yeni Ercan Havalimanı terminal binası ve pistinin açılışını yapmak üzere yeni terminal binasına geçti.

Buradaki tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından, yeni Ercan Havalimanı’nın tanıtım filimi gösterimi yapıldı.

Törenin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, burada çok insanın büyük gayretleri olduığunu kaydeder4ek, kemndisinin mali ye bakanı olduğu hükümetin aldığı cesur karar ile projenin başlatıldığını anlattı.

“Türkiye Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatlar doğrultusunda büyük gayeretlerle bugün bu açılışı yapıyoruz diyen Tatar, uluslararası bağlantılarda sıkıntılar olsa da Türkiye üzerinden uçuşların yapıldığını söyledi.

Tatar, “KKTC’ye uygulanan ambargo ve izolasyonların ve özellikle uluslarası camiaya seslenerek seyahat özgürlüğü bakımından Kıbrıs Türkü’ne yapılan haksızlıklara son verilmelidir, ülkemizin gerek turizm,ticaret ve her alanda bir cazibe ülkesi olacağına inancımız tamdır” dedi.

Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olan KKTC’nin böylesi bir hava limanına sahip olmasından dolayı gurur duyduğunu söyşlesdiç.