Cumhurbaşkanı Tatar:Kıbrıs’ta Türkiye’nin garantisi ve Türk askerinin varlığı ile güvenlik sağlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar İzmir temaslarını tamamlamasının ardından KKTC’ye döndü.

Ercan Havalimanı’nda basına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tatar, İzmir’de gerçekleştirdiği temaslar hakkında bilgi verdi.

Rum lider Nikos Anasasiadis’in ‘Müzakereler Crans Montana’da kaldığı yerden devam eder’ yönündeki açıklamalarına değinen Cumhurbaşkanı Tatar, pozisyonlarının net olduğunu, Kıbrıs’ta yan yana yaşayan iki ayrı bağımsız devletten başka yöntem olmadığını vurguladı.

9 Eylül Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Adalar Denizi ve Yunanistan ile ilişkiler Sempozyumunda TC Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar ve diğer konuşmacıların da bu yönde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Hem Doğu Akdeniz’deki dengeler hem de Kıbrıs’taki Türk varlığının sürdürülmesi bizi aynı noktada birleştiriyor. Biz Kıbrıs’ta Türkiye’nin garantisi ve Türk askeri varlığı ile güvenliğimizi sağlayabiliriz” diye konuştu.

Rum tarafının silahlanmaya devam ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, sempozyumda Savunma Bakanı Akar’ın da bu konuya değindiğini belirterek “Türk milleti bunun bilinci içinde. Her türlü tedbirini aldı. Bundan bir çekincemiz yoktur. Yeni silah sistemleri ve yeni füzeler alarak farklı ülkelerle işbirliği içerisinde olduklarını duyuyoruz” dedi.

Rum okullarındaki kitap toplatma kararının tüm Türkiye’yi üzdüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, ilk anda kendilerinin de tepkilerini ortaya koyduklarını hatırlattı.

Atatürk tüm dünyaya kendini kanıtlayan bir lider olduğunu belirten Tatar, “Rum eğitim bakanlığının kararının kabul edilecek bir tarafı yoktur. Bunu kınarken bizimde kendi gençlerimize Kıbrıs’ta gerçek yaşanan tarihi öğretmenin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

Covid 19 salgınına da değinen Cumhurbaşkanı Tatar, hem turizm hem de yükseköğretim sektörlerinin yeniden canlanması için aşılanmanın önemine değindi.

Hastanede yatan hastaların yüzde 80’inden fazlasının aşısız olduğunu vurgulayan Tatar, “ülkemizi düşünüyorsak aşılanmak toplumsal bir görevdir. Kimse zorla aşılanamaz fakat toplumun sağlığı bireylerden geçiyor dolayısı ile herkes toplumsal sorumluluğunu yerine getirmek sureti ile toplumun önünü açmak zorundadır” dedi.

[ad_2]

Cumhurbaşkanı Tatar:Kıbrıs’ta Türkiye’nin garantisi ve Türk askerinin varlığı ile güvenlik sağlanıyor