Cumhurbaşkanı Tatar, Talasemi Günü dolayısıyla mesaj yayımladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Cumhurbaşkanı Tatar, Talasemi Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

[ad_1]

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 8 Mayıs Dünya Talasemi günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Tatar mesajında 1980 yılında aile yasalarında yapılan değişiklikle evlilik öncesi Talasemi testi yapılmasının zorunlu kılındığını ve bu çalışmaların sonucu olarak KKTC’de 2001 yılından beri hasta çocuk doğumu olmadığını kaydetti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Talasemi konusunda dünyadaki en güzel örneklerden birisi olarak Talasemiyi sıfırlayan ilk ülke olduğunu vurgulayan Tatar, Talasemi ile mücadelede toplum eğitimi ve bilincinin önemli rol oynadığını kaydetti.

Tatar mesajında, “KKTC’de yasal düzenlemeler de dahil toplum bilincinin yerleşmesi ve gösterilen duyarlılık ve hassasiyetlerle sağlanan başarıda emeği geçen çok sayıda tıp insanına borçluyuz. Bu vesile ile onları da yürekten kutlarım. Talasemi konusunda göstermiş olduğumuz başarı ile birlikte ülkemizdeki kan bağışı bilincini daha da geliştirmemiz önemlidir. Gönüllü kan bağışçılığının artarak gelişmesi için Sivil Toplum Örgütleri, devlet Yetkilileri ve bireylere görev düşmektedir. Bu vesileyle, kan bağışında bulunanlara ve söz konusu yasanın hazırlanması ile yürürlüğe girerek uygulanmasında katkısı olanlara teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı

 



[ad_2]