Cumhurbaşkanı Tatar TAK Yönetim Kurulu’nu kabul etti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Cumhurbaşkanı Tatar TAK Yönetim Kurulu’nu kabul etti




Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) devletin, Kıbrıs Türk halkının, milli mücadele ve ulusal davanın sesi olduğunu belirterek, TAK’ın içte ve dışta, tüm kesimlerin sesini daha etkin şekilde duyurması için üzerlerine düşen her türlü desteğe hazır olduklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 47. kuruluş yıl dönümünü kutlayan TAK Yönetim Kurulu’nu kabul etti.

Tatar, kabule yaptığı konuşmada, TAK’ın ülkenin ve devletin önemli bir kurumu, devletin ve Kıbrıs Türk halkının sesi olduğunu vurguladı.

Tatar, TAK’ın güçlü kadrosuyla, bünyesine görsel ve İngilizce yayınları da ekleyerek yayın politikasını güçlendirmesinin önemine vurgu yaptı.

TAK’ın güçlendirilerek, devletin sesini daha fazla dünyaya duyurması gerektiğini belirten Tatar, “Esas olan devletin sesidir” dedi ve doğru habercilik anlayışıyla içte dışta yayın politikasının güçlendirilmesinin önemine işaret etti.

TAK’a çalışmalarında başarılar dileyen ve çok önemli görevler yerine getiren personeli kutlayan Tatar, yeni dönemde devletin, ulusal davanın ve Kıbrıs Türk halkının sesinin dünyaya duyurulmasının önemine değindi.

Kıbrıs’ta egemen eşitlik temelinde bir çözüm istediklerini ifade eden Tatar, kişilerin görevini yaparken, görüşlerini bir kenara bırak yapmasının önemine vurgu yaptı.

TAK’ın, devletin, milli bir kurum olduğunu ifade eden Tatar, geçmişte çok imkansızlıklar içinde hizmet verildiğini, imkanların şimdi eskiye göre teknoloji ile birlikte geliştiğini ifade ederek, kurumda milli sesin, KKTC’nin sesinin hakim olması gerektiğini, bu konuda da kendilerine ne görev düşerse bunu yapmaya hazır olduklarını söyledi.

TAK Müdürü Fehmi Gürdallı da, 47. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş tarafından Kıbrıs Türkü’nün sesini dünyaya duyurmak amacıyla kurulan ajansın, zor bir süreçten geçerek bugünlere geldiğini söyledi.

Gürdallı, ajansın güçlü kadrosuyla tüm kesimlerin sesini tarafsız ve güvenilir bir şekilde duyurduğunu, yeni dönemde de uluslararası alanda referans olacak çalışmalar yapacaklarını ve İngilizce yayına başlayacaklarını anlattı.

Teknolojik değişim ve dönüşüme ayak uydurarak yayın politikasını genişleteceklerini ve geliştireceklerini ifade eden Gürdallı, bu süreçte destek taleplerini iletti.