Cumhurbaşkanı Tatar, Öğretmenler Değişiklik Yasası’nı onayladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Cumhurbaşkanı Tatar, Öğretmenler Değişiklik Yasası’nı onayladı



Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Öğretmenler Değişiklik Yasası’nı onayladı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Öğretmenler Değişiklik Yasası’nı onayladı.

Açıklamada, konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Tatar, kamu menfaatini ön planda tutan, değişik hükümetler döneminde de tam gün eğitimi hedefleyen bahse konu yasanın, ilköğretim ve ortaöğretimde hizmet veren 4 bin 500 öğretmenin hizmete yatkınlığını sağlayıp görevlerinde etkinlik ve verimliliklerini artırırken aynı zamanda öğretmenler tarafından verilen kutsal hizmetin gerektirdiği yeni bilgi ve becerilerle donatılmalarına vesile teşkil edeceği kanaatinde olduğunu söyledi.

Teknik Kurul aşamasından sonra 9 kez tüm paydaşların katılımıyla ortak akıl ekseninde şekillenen bu yasayla, KKTC’nin teminatı öğrencilerin; öğretmenlerin rehberliğinde ve öncülüğünde yurduna çok daha faydalı, erdem ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişeceğine bütün samimiyetiyle inandığını belirten Tatar, özellikle tam gün eğitim hedefi taşıyan bu yasanın, eğitimin olmazsa olmaz parametrelerinden fırsat eşitliği olgusunu pekiştireceğini düşündüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, açıklamasının devamında şunları ifade etti:

“UNESCO ve OECD gibi eğitim üzerine araştırma yapan uluslararası kuruluşların da yaptığı çalışmalar tarafından ortaya konduğu üzere, okulda geçirilen süre; eğitim ve öğretim kalitesinin geliştirilmesinde en önemli faktörlerden biridir. Bu gerçek ışığında, AB ve OECD ortalamalarının çok altında olan ülkemizdeki ders saatlerinin yeniden düzenlenmesi hiç kuşkusuz, sosyoekonomik açıdan dezavantajlı öğrencilerin öğrenme düzeyinin geliştirilmesine öncülük edecek; daha uzun erimde ve geniş ölçekte sosyal adalet kavramının gelişmesine katkı sağlayacaktır.

Yetkili makamların altını çizdiği üzere yasada öğretmeni zedeleyici ve itibarsızlaştırıcı herhangi bir maddenin olmadığı aşikardır.

Gerek duyulması durumunda ortak akılla hareket edilerek yasada küçük tadilatlar yapılabilir. Diyalogla tüm hassasiyetlerin sağlanması her zaman mümkündür.

Kıbrıs Türk eğitim ve kültür tarihinde önemli bir dönüşüm ve değişimi sağlamış; eşitlik, adalet gibi kavramların yanında tarihsel ve ulusal bilinç konusunda yetkin, toplumsal manevi değerlerini içselleştirmiş nesiller yetiştirilmesine öncülük eden bütün öğretmenlerimizin her daim yanında olmaya devam edileceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın.”