Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere Dışişleri Bakanı Raab’ı kabul edecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin ev sahipliği yapacağı Kıbrıs sorunuyla ilgili 5+1 gayrı resmi toplantısı öncesi diplomasi trafiği hız kazandı.

Cumhurbaşkanı Tatar, yarın İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab’ı kabul edecek.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile dün gerçekleştirdiği görüşmeden sonra yaptığı açıklamada egemen eşitliğe dayalı, Kıbrıs’taki iki devletin yan yana iş birliğini savunan bir pozisyon ile toplantıya gidececeğini bir kez daha vurgulamıştı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin ev sahipliği yapacağı Kıbrıs sorunuyla ilgili 5+1 gayrı resmi toplantısı öncesi Kıbrıs’ta temaslarda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere Dışileri Bakanı Raab’ı saat 15.00’te kabul edecek.

Cumhurbaşkanı Tatar  KKTC’ye zitarette bulunan Türkiye DIşişleri BAkanı Mevlüt ÇAvuşoğlu ile 5+1 gayrıresmi Kıbrıs konferansına ilişkin görüş alışverişinde bulunmuştu.

Tatar, görüşme sornasında “Türkiye ile pozisyonumuz tam bir uyum içindedir. Egemen eşitliğe dayalı, Kıbrıs’taki iki devletin yan yana iş birliğini savunan bir pozisyon ile 5+1 gayrıresmi Kıbrıs konferansına gideceğiz.” açıklamasında bulunmuştu.

[ad_2]

Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere Dışişleri Bakanı Raab’ı kabul edecek