Cumhurbaşkanı Tatar: İlk ziyaretinizi KKTC’ye yapıyorsunuz bu çok önemlidir. Tüm dünya devletlerine KKTC’ye her zaman sahip çıktığınızı ve bundan sonra da sahip çıkacağınızın mesajını veriyorsunuz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile  TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ortak basın toplantısı düzenledi..

Cumhurbaşkanı Tatar, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın Türkiye’deki seçimlerde büyük bir zafer kazandığını belirterek, “Sayın Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nde büyük bir siyasi olgunlukla çoğu dünya devletine örnek teşkil edecek büyük katılımla seçimi kazandınız” dedi.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk ziyaretini KKTC‘ye yapmasının çok önemli olduğunu söyleyen Tatar, “Mazlum milletlere ve Türk dünyasına bir anlayışın mesajı tüm dünyaya verildi” ifadelerini kullandı.

Tatar, “Türkiye Cumhuriyeti’nde büyük bir siyasi olgunlukla ve demokrasi şöleni şeklinde dünya devletlerine örnek teşkil edecek yüksek bir katılımla seçimi kazandınız ve 13’üncü Cumhurbaşkanı olarak heyetinizle birlikte buradasınız. İlk ziyaretinizi KKTC’ye yapıyorsunuz bu çok önemlidir. Tüm dünya devletlerine KKTC’ye her zaman sahip çıktığınızı ve bundan sonra da sahip çıkacağınızın mesajını veriyorsunuz” dedi.

Tatar, “Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ilk 100 yılını tamamlarken, ikinci yüzyılda mazlum devletlere ve tüm Türk dünyasına sahip çıkacağınızın mesajını veriyorsunuz ve bizler de umutlanıyoruz. Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti büyük bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirmiş gerçekten dünyada söz sahibi, belirli bir ağırlığı olan sadece bölgesel değil küresel bir güç olarak Türk Dünyası’nın büyük bir umudu olmuş durumdasınız” dedi.

Tatar konuşmasında “Çeşitli farklı oyunlarla aramıza nifak tohumu sokmaya çalışanlar, 5. Kol faaliyetleri ile bizleri içerden bölmeye çalışanlara verdiğiniz mesaj oldukça önemlidir. Aramızda olmanız bize güç vermektedir” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Tatar: İlk ziyaretinizi KKTC’ye yapıyorsunuz bu çok önemlidir. Tüm dünya devletlerine KKTC’ye her zaman sahip çıktığınızı ve bundan sonra da sahip çıkacağınızın mesajını veriyorsunuz