Cumhurbaşkanı Tatar ile Başbakan Saner, Tatlısu’da halka hitap etti.. Tatar: Kıbrıs meselesinde karamsarlığa yer yok, Anavatan yanımızda – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Cumhurbaşkanı Tatar ile Başbakan Saner, Tatlısu’da halka hitap etti.. Tatar: Kıbrıs meselesinde karamsarlığa yer yok, Anavatan yanımızda




 

Başbakan Ersan Saner, bazı bakan, milletvekili ve bürokratlarla birlikte Tatlusu’ya giderek vatandaşlarla bir araya geldi.

Tatlısu Belediyesi Düğün Salonunda yer alan toplantıya  “Atık Yönetimi Projesi” etkinliği nedeniyle Tatlısu’da bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katılarak halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dünyayı etkileyen böylesi bir pandemi döneminde hükümet etmek ve icraat yapmanın kolay olmadığını ifade ederek hükümetin olağanüstü bir çaba ile projeleri sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatının yıldönümünde adaya geleceğini anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, ziyarette önemli mesajların verileceğini belirtti.

Kıbrıs meselesi bağlamında karamsar olunması için hiçbir neden olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, “Dünyanın en güzel yerinde, Anavatan Türkiye’nin desteği ile barış ve huzur içinde yaşıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, federasyon görüşmelerinin çöktüğünü bundan sonra iki egemen devlet temelinde bir çözüm aranacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Avrupa Birliği’nin Annan Planı döneminde evet diyen Kıbrıslı Türklere verdiği sözleri de tutmadığını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Tatar,  Cenevre görüşmelerinden sonra iki egemen eşit devlet kriterleri ile Kıbrıs Türkünün yeni bir vizyon geliştirdiğini, bu vizyonun diplomatik çevrelerde ellerini güçlendirdiğini vurguladı.

Tatar, “Bu tavrımız Kıbrıs’ta iki ayrı devlet ve halkın olduğu, Rumlar kadar bizim de egemen olduğumuzdur. Davamızı en etkin bir şekilde savunuyoruz. Boş durmuyoruz, kendi kendini yönetebilecek demokrasi içerisinde ciddi adımlar atacak durumdayız. Anavatan Türkiye  hep Kıbrıs Türkünün yanındadır” dedi.

Cumhurbaşkanı makamının tarafsız olduğunu ancak kedisinin 30 yıldır verdiği mücadele ve ideolojik duruş ile tarafının belli olduğunu kaydeden Tatar, iki egemen, iki eşit devlet çatısı ile görüşmeleri sürdürmek ve bunun Dünyanın gündemine taşımanın görevi olduğunu belirtti.

Türkiye ile % 100 mutabakat ile çalışmanın kendilerinin ellerini güçlendirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Ülkeye hizmet bakımında bu güçlü uyum ve destek son derece önemlidir” dedi.

Başbakan Ersan Saner de KKTC’yi yaşatmaya olan inançlarından dolayı azınlık hükümeti kurduklarını ve pandemi gibi zor bir dönemden geçerek şu ana kadar ekonomiyi de daha iyi noktaya taşıdıklarını anlattı.

Başbakan Saner, hükümeti kurduktan sonra yürüttükleri projeler hakkında da bilgi vererek turizm ve eğitim alanında yaptıkları işlerden bahsetti.

Öğrencilerin ülkeye gelmelerini sağlamak amacıyla karantina koşullarını düzenlediklerini ifade eden Saner,bu zor dönemde mezuniyet aşamasında olan 13 bin 500 öğrenciyi ülkeye getirdiklerini ve bunun da ekonomik anlamda bir canlılık yarattığını kaydetti.

Başbakan Saner, şu anda eğitimde 2022 yılını planladıklarını ifade ederek, Anavatan Türkiye’ye ziyarette bulunarak aşı oranını artırıp, çift aşılı öğrencilerin tümünü adaya getirerek yüz yüze eğitimin gerçekleşmesi için çalıştıklarını belirtti.

Turizmdeki açılımları da anlatan Başbakan Saner akıllı bileklik uygulaması ile ciddi bir mali kayıbın önüne geçtiklerini söyledi.

Salgın sürecini Dünya’ya göre daha iyi bir şekilde idare ettiklerini ve yönettiklerini ifade eden Başbakan Saner, dün eş zamanlı olarak Güney ile olan kara kapıların da açıldığını dile getirdi.

Başbakan Saner, ülkedeki turist sayısını arttırmak için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayarak, icraatten geri durmadıklarını ve projelerin birer birer hayata geçtiğini söyledi.

İskele Bafra arasındaki yolun yeni güzergahının devam ettiğini, Lefkoşa Kuzey Çevre yolu ve değirmenlik çevre yolunun da devreye girmesi için çalıştıklarını anlatan Başbakan Saner Lefkoşa’ya 500 yataklı Devlet  hastanesin temelinin de kasım ayında atmayı hedeflediklerini belirtti.

Başbakan Saner, göreve geleli daha 5 ay olmasına rağmen bu 5 aya çok proje sığdırdıklarını, Kıbrıs meselesinde de çok önemli noktaya geldiklerinin altını çizdi.

Başbakan Saner, “iki eşit egemen devlet statüsü bundan sonraki görüşmeler de devam edecek. Bu çatıda olmayan görüşmelere katılmayacağız” dedi.

Başbakan Saner, 53 yıldır masada federasyon konuşulduğunu ancak bir noktaya varılmadığını da vurguladı.

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu da konuşmasında muhalefetin eleştirilere atıfta bulundu ve erken seçimden asla kaçmadıklarını ifade etti.

Şimdi sandığa gitmenin doğru zaman olmadığını kaydeden Hasipoğlu, pandemi dönemini iyi yönetemeyen ve tünelin ucunda ışık göremeyen bazı muhalefet liderlerinin yaptıkları eleştirilerin yersiz ve haksız olduğunu söyledi.