Cumhurbaşkanı Tatar, GKK 4. Piyade Alay Komutanlığı Sancak Devir Teslim Törenine katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,  Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı 4. Piyade Alay Komutanlığı Sancak Devir Teslim Törenine katıldı.

Gülseren Kışlasında yer alan törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tatar, ağustos ayının Kıbrıs Türk tarihinde önemli bir ay olduğuna işaret ederek,  1571 Kıbrıs’ın fethi, TMT’nin ve GKK’nın kuruluş günlerinin 1 Ağustos olduğunu hatırlattı. Kıbrıs’ta sancağın en iyi şekilde korunması için verilen mücadelenin önemine değinen Cumhurbaşkanı Tatar,  “Bugünün selameti, güvenliği, barış ve huzurun bu adada sizler sayesinde sağlanabildi ve Kıbrıs Türk halkının bugün bu topraklarda kendi devletinin çatısı altında egemen, hür ve bağımsız yaşayabilmesi bütün bu kahramanlığınıza bağlıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Sancak Devir Töreninde sancağı devreden Komutan Albay Kadir Bayraktar’a teşekkür ederken, devralan Komutan Albay Mehmet Ali Akbaş’a da başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, 1974’te Mağusa’ya bağlı alayın başarısı ile Mehmetçik’in Gazimağusa’ya girebildiğini anımsatarak, EOKA’nın yaptığı soykırım ve Kıbrıs Türklerini asimile etme  ve etnik temizlik çabalarının ve Kıbrıs’ın Yunanistan’a bağlanması planının ve tüm bu girişimlere karşı duran TMT’nın devamı olan GKK’nın büyük bir başarı ve disiplinle Türk Silahlı Kuvvetleri Kolordusuyla barış ve huzurun teminatı olarak bu günlere büyük bir gururla geldiğimizi vurguladı.

Vatan sevdasının, Kıbrıslı Türklerin bu adada varoluşunun 1571’lere kadar geri gittiğinin ve bu mücadele tarihinin özellikle eğitim kurumları ve Türk Silahlı Kuvvetleri ve GKK’da bu tarihi mücadelenin iyi bilinmesinin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar,  Cenevre’deki Kıbrıs görüşmelerinde sunduğu 6 maddelik öneri ile Kıbrıs’ta ancak yan yana yaşayan iki egemen eşit devletin iş birliği ile bir anlaşmanın sürdürülebilir olabileceğinic ortaya koyduğunu ve bu mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’de, Mavi Vatan’da ulusal çıkarların korunması için Türk ulusunun artan değeriyle, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC’nin her türlü iş birliği içinde olmasının önemine vurgu yaptı.

[ad_2]

Cumhurbaşkanı Tatar, GKK 4. Piyade Alay Komutanlığı Sancak Devir Teslim Törenine katıldı