Cumhurbaşkanı Tatar, Büyükelçi Başçeri ve müşavirlerini kabul etti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Cumhurbaşkanı Tatar, Büyükelçi Başçeri ve müşavirlerini kabul etti




Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve müşavirlerini kabul etti.

Tatar, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye ve KKTC’nin etle tırnak gibi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve elçilik müşavirlerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, kabulde yaptığı konuşmada, New York temasları sırasında Türk Evi’nin açılışında bulunduğunu hatırlatarak, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla alınan binanın 2017 yılında tekrar restore edilip açılması ve 13. katının da KKTC’ye tahsis edilmesinin büyük bir onur olduğunu dile getirdi.

New York’ta yaşayan KKTC vatandaşlarıyla da buluşma imkanı bulduğunu hatırlatan Tatar, “KKTC Cumhurbaşkanı olarak Türk Evi’nde ev sahibi konumunda bulunmam ve New York’ta kaldığım sürece bana gösterilen yakınlık için çok teşekkür ederim” dedi.

Tatar Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin etle tırnak gibi olduğunu ifade etti.

Tatar “Bu mücadelede KKTC’ye verdikleri destek ve şu anda ortaya koyduğumuz yeni siyasetle; yan yana yaşayan egemen eşit iki devletin iş birliğiyle Kıbrıs’ta bir anlaşma olabileceğini vurguladığımızda Türkiye’den aldığımız güç bizi memnun etmektedir” diye konuştu.

Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ‘Buraya Kıbrıslı Rum lider gelip konuşabiliyor ama Kıbrıslı Türk lider gelip konuşamıyor. Bu nasıl bir adalet’ demesi ve Kuzey Kıbrıs’taki yeni siyasetin de Türkiye’nin desteğiyle olduğunu söylemesinin; Türkiye’nin her koşulda Kıbrıs Türk Halkı’nın yanında olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi.