Cumhurbaşkanı Tatar, Biyologlar Derneği yeni yönetimini kabul etti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Cumhurbaşkanı Tatar, Biyologlar Derneği yeni yönetimini kabul etti




Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gizem Mulla başkanlığındaki Biyologlar Derneği yeni yönetimini kabul ederek görüştü.

Kabulde gerçekleştirdiği konuşmada, çevre gibi fevkalade önemli bir konuda gönüllülük esasıyla çalışmalarını yürüten Biyologlar Derneği’ni tebrik eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, doğal güzellikleri koruyup yaşatmanın önemine dikkat çekti.

“DOĞAL GÜZELLİKLERİN KORUNARAK GELECEK NESİLLERE AKTARILMASI ÖNEMLİ”
Cumhurbaşkanı Tatar, yıllar boyunca gerek sivil toplum örgütlerinde gerekse yayıncılık alanında kendisinin de çevre konusu üzerinde hassasiyetle durduğunu söyleyerek bu konuda verilmekte olan mücadelenin gerekliliğini ifade etti.
Ülkemizin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle, dünyanın en güzel ülkelerinden biri olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, doğal güzelliklerin korunarak gelecek nesillere aktarılmasının önemine işaret ederek bu konuda duyarlı olunması gerektiğini kaydetti.

“BİYOLOGLARIN, BİRER BİLİM İNSANI OLARAK GÖREV VE SORUMLULUKLARI ÇOK BÜYÜK”

Doğal yaşam için tehlike arz eden, çevreye olumsuz etkileri olacak ola olayların önlenmesi bağlamında biyologların çok büyük görev ve sorumlulukları olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, bir bilim insanı olan biyologların ülkemizin doğal zenginliklerinin koruması noktasında mücadele vermesinin, KKTC’ye sahip çıkılması adına oldukça önemli olduğunu söyledi.

KKTC’nin egemen bir devlet olarak, tüm doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini, sivil toplum örgütlerinin de çabalarıyla geleceğe taşımasının gerekliliğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Biyologlar Derneği gibi sivil toplum örgütlerinin gönüllülük esasıyla ortaya koydukları bu mücadeleden ötürü gurur duyduğunu söyledi.

Dün olduğu gibi bugün de Biyologlar Derneği’nin yürüttüğü çalışmalara destek vermeye devam edeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Biyologlar Derneği yeni yönetimini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

MULLA: “CUMHURBAŞKANI TATAR ÇALIŞMALARIMIZA HER ZAMAN DESTEK VERDİ”

Dernek Başkanı Gizem Mulla da konuşmasında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a gerçekleştirdikleri nezaket ziyaretinden duyduğu mutluluğu vurgulayarak Cumhurbaşkanı Tatar’ın Biyologlar Derneği’nin çalışmalarına her zaman destek vermesinden duyduğu memnuniyete işaret etti.

Gizem Mulla, kabulde, derneklerinin faaliyetleri hakkında Cumhurbaşkanı Tatar’a bilgi verdi.