Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Covid-19 nedeniyle alınan tedbirlere herkesin uyması çağrısında bulundu – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Covid-19 nedeniyle alınan tedbirlere herkesin uyması çağrısında bulundu



[ad_1]

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bugün Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden iki kişinin ailesine başsağlığında bulundu.

Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bugüne kadar gösterilen başarının devamı için için yürürlükte olan tedbirlere her vatandaşın harfiyen uymasının önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre Tatar konuyla ilgili bugün yaptığı açıklamada, “Dünyada, Covid-19 salgınına karşı alınan tüm önlemler ve tedbirle pandeminin her geçen gün kontrol altına alınmasında ilerleme kaydedilmiş olmasına rağmen, 2 kişinin hayatlarını kaybetmeleri hepimizi derinden üzmüştür” ifadelerini kullandı.

Tatar, “Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaslı ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dilerim”dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bugüne dek gösterilen başarının devam ettirilebilmesi için yürürlükte olan tedbirlere her vatandaşın harfiyen uymasının öneminin altını çizen Tatar, ulusal aşı programı çerçevesinde aşılanma tamamlanıncaya kadar, aşı olan kişiler dahil herkesin bu konuda hassasiyet göstermelerinin ülke sağlığı açısından önemli olduğunu vurguladı.

Tatar, “Sağlık çalışanlarımızın büyük gayretleri ve halkımızın gösterdiği anlayış ve fedakarlıkla bu salgına karşı başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum”ifadelerini de kullandı.

[ad_2]