CTP’den Barolar Birliği’ne ziyaret – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

CTP’den Barolar Birliği’ne ziyaret




Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Barolar Birliği’ni ziyaretinde ekonomi, sağlık, eğitim, hukuk ve dış politika konularında çok sıkıntılı günlerden geçildiğini belirterek, Kıbrıs Türk halkının varoluşunu geleceğe taşıması konusunda ciddi endişe duyduklarını ifade etti.

“Hukuku ve Anayasa’yı tanımayan bir hükümetle” karşı karşıya bulunulduğunu savunan Erhürman, Anayasa’ya aykırı olduğu bilinmesine ve itiraf edilmesine karşın yürürlüğe konulan yasa gücünde kararnameler, Anayasa hükmüne rağmen on gün içinde atanmayan bakan, Anayasa ve yasa hükmüne rağmen Haziran ayında yapılmayan ara seçim gibi örneklerin hükumetin hukuk tanımazlığının hangi boyutlara ulaştığının en açık göstergeleri olduğunu öne sürdü.

Kıbrıs sorununda yaşanan son gelişmelere de değinen Erhürman, Cenevre’de gerçekleştirilen gayriresmi 5 + BM toplantısının ardından Kıbrıs Türk halkının önünü göremez bir duruma geldiğini savundu.

BM Güvenlik Konseyi’nden iki tarafın uluslararası statüsünün eşitlenmesiyle ilgili bir karar talep edildiğini de ifade eden Erhürman, bunun da mümkün olmadığının görüldüğünü kaydetti.

Erhürman, “Kıbrıslı Türkler bir belirsizliğe itiliyor. Crans Montana zirvesini başarısızlığa uğratan Anastasiadis’ti ama Cenevre’deki tutumdan sonra hiç hak etmediği bir şekilde çözüm isteyen taraf pozisyonunu biz ona altın tepside sunmuş olduk. Bu büyük bir diplomatik başarısızlıktır” ifadelerini kullandı.