CTP ve AKEL’den ortak açıklama – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

CTP ve AKEL’den ortak açıklama

CTP ve AKEL’den ortak açıklama


Anamuhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi ile Rum ana muhalefet AKEL, Koronavirüs pandemisi nedeniyle ortaya çıkan sorunlara karşı koymak için, Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler arasında tüm düzeylerde var olan ortak işbirliği ve dayanışmanın güçlendirilmesi yönünde çağrı yaptı.

Ortak açıklama yapan iki parti, pandemiye karşı zorlu bir mücadele veren tüm sağlık emekçileriyle olan dayanışmanın önemini ifade ederek, pandemiye karşı koymak için uygulanan kısıtlayıcı önlemlere uyulması konusunda iki halkın gösterdiği sabır ve sorumlu tutumu selamladı.

CTP ve AKEL açıklamasında, iki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi’nin çalışmalarını da selamlayarak, işbirliğinin güçlendirilmesi ve özellikle Ada sakinlerinin sağlığıyla ilgili konularda uzun vadeli ve istikrarlı işbirliği mekanizmalarının geliştirilmesi gerektiği görüşünü ortaya koydu.

Açıklamada, kısıtlayıcı tedbirlerin kaldırılacağı önümüzdeki dönemde, iki toplumu da ilgilendiren meselelere birlikte karşı koymanın; ayrıntılı olarak ele alınması gerektiğine değinerek, bunların çalışma hayatıyla, Yeşil Hat’tan geçişlerle, sağlık denetimleriyle ve tıbbi bilgi, ilaç ve donanım paylaşımıyla ilgili meseleler olduğu ifade edildi.
Barikatlar kapalı olduğu sürece, adanın güneyinde Kıbrıslı Türk emekçilerin işlerine ve Kıbrıslı Türk öğrencilerin okullarına geri dönebilmeleri için bir an önce bir çözüm bulunmasının şart olduğu da vurgulanan açıklamada, koşulların izin vereceği önümüzdeki dönemde tüm geçiş noktalarının açılması ve geçişlere iki taraflı olarak izin verilmesi gerektiği görüşüne yer verildi.

Geçişlerin başlaması için koronovirüsün yayılmasına karşı kontrol sağlanması ve ilk aşamada gerekli olan sağlık kontrollerinin yapılması gerektiği vurgulanan açıklamada, iki partinin önümüzdeki dönemde daha somut öneriler için çalışmayı taahhüt ettiği kaydedildi.

(BRT/MAIL)