CTP, TDP ve HP Meclis önünde açıklama yaptı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

CTP, TDP ve HP Meclis önünde açıklama yaptı

[ad_1]

Meclis’te temsil edilen Cumhuriyetçi Türk Partisi, Halkın Partisi ve Toplumcu Demokrasi Partisi Cumhuriyet Meclisi’nin açılmaması nedeniyle Meclis önünde ortak basın açıklaması yaptı.

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkenin tarihi günlerinden birini yaşadığını belirtti ve “Ancak hükümet, yarım yamalak eğreti hükümetin ‘ömrünü nasıl uzatırım’ diyerek, bunlarla uğraşıyor” dedi.

Özyiğit, “Bu biraz da bilerek ve isteyerek oynanmış bir oyun. Bu hükümet ömrünü çoktan doldurdu. ‘Bir tarihte uzlaşıp ara seçimi erteleyelim, erken seçim tarihini belirleyelim’ dedik ama onlar buna yanaşmıyor. Ayak oyunlarıyla meclis toplanamadı. Bugüne kadar izlediğimiz tutum devam etmeyecek. Tolerans  bitmiştir, söz konusu durum yetkili mercilerde değerlendirilecektir” dedi.

Halkın Partisi Genel Sekreteri Gülşah Sanver Manavoğlu da muhalefet olarak meclisin açılmasına destek vereceklerini ancak, hükümetin zaruri olan adımı atmamak için meclisin toplanmasına engel olduğunu savundu.

“İktidar tarafından yapılanlar toplum menfaati için değil, kendi aralarında olan tartışmalardır. Ortak bir seçim tarihinin belirlenmesi önemlidir. Bu yüzden hükümeti aklıselime davet ediyoruz” diyen Manavoğlu, parti olarak yetkiki organlar toplayacaklarını kaydetti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ise erken seçimden kaçmak için Meclis’in iradesine darbe vurulduğunu söyledi.

Erhürman,  “Birkaç tane toplantı yapıldı. Muhalefet partileri olarak içinde bulunduğumuz durumda Meclis çalışanları için önerilerde bulunduk. ‘Ülkeyi bu sıkıntılı durumda ara seçime götürmek zorunda kalmayalım’ dedik. Meclis başkanıyla toplanıldı, hukuki olmayan bir karar üretildi. Ancak yürürlükte olmayan bir karardan bahsediyorlar… 10 gün Meclisi ertelediklerini iddia ediyorlar. Perşembe günü toplanmak için deneme yapmak zorundalar” dedi.

Amacın sadece verilen sözleri tutmayarak, erken seçim tarihini uzatmak olduğunu ifade eden Erhürman, Parti Meclisi’ni toplayarak, durum değerlendirmesi yapacaklarını belirtti.



[ad_2]