CTP “Kıbrıs ve Deprem: Bir Yol Haritası” paneli düzenledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

“Kıbrıs ve Deprem: Bir Yol Haritası” Paneli Cumhuriyetçi Türk Partisi tarafından düzenledi.

Panelin açılışında konuşan CTP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Basın Yayın Propaganda Sekreteri Birol Karaman, KKTC’de imarda denetimsizleştirmeyi artıracak adımlar atılmaya çalışıldığı uyarısında bulundu.

“Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin vize yetkisi ele alınmaya, İmar Yasası’nda kontrolsüzlük artırılmaya çalışılıyor” diyen Karaman, imarda denetimsizleştirmenin yaratacağı sonuçların son derece acı olacağını belirtti.CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, depremde kaybedilenlerin acılarının hiçbir zaman geçmeyeceğini ve hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını belirtti.“Hiçbir şey zaten eskisi gibi de olmamalı” diyen Erhürman, 6 Şubat’tan önce yapılan hataların yeniden yapılmaması gerektiğini söyledi.

Tufan Erhürman, depremin ardından yapılan açıklamalarda sık sık ‘bilimin sesine kulak vermemiz lazım’ ifadelerinin kullanıldığını belirterek, bu şekilde hareket edilmesini istedi.

Erhürman, CTP olarak görevlerinin yaşananları unutturmamak ve bilimin sesine kulak verme cümlesini hafızalara kazımak olduğunu dile getirdi.

Açışın konuşmalarının ardından sunumlara geçildi.

[ad_2]

CTP “Kıbrıs ve Deprem: Bir Yol Haritası” paneli düzenledi