CTP, depremle ilgili ad-hoc komiteden çekildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Cumhuriyetçi Türk Partisi, Cumhuriyet Meclisi Doğal Afet ve Depremle İlgili Mevzuatın Düzenlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici ve Özel Komite’den çekildi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında, ilgili AD-HOC Komite’de hükümet kanadının izlediği tutumu eleştirdi.

Erhürman, deprem sonrası ihtiyaç duyulan kaynağın nasıl sağlanabileceği konusundaki önerilerini sıraladı.

Erhürman, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de ciddi deprem riski altında olduğunu belirterek, depreme hazırlık için bir kaynağa ihtiyaç duyulduğunu aktardı…

Türkiye’ye yapılacak yardımlara değinirken, kaynağın oluşturulmasında izlenen yöntemin doğru olmadığını belirttiklerini ifade eden Erhürman, hükümetin ‘ben yaparım olur’ mantığıyla hareket ettiğini ve dar gelirlilerden kesinti yapılmasını istediğine değindi, bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Erhürman, “bu durumda en doğru yöntem ek btçe hazırlanmasıdır. Ek bütçede gelir ve gider kalemleri de yer almalıdır. Bu kaynak genel bütçe içerisine girmemelidir. Ayrı yönetimi ayrı bütçesi olmalı yönetimde STÖ’le sendikalar ve muhalefet de yer almalı şeffaf olmalı. Ve elde edilecek gelir gönüllük esasına göre toplanmalı maliye tasarrufa gitmeli, lüks tüketimden alınacak vergilerden bu kaynak oluşturulmalıdır. Sıfırdan bir yasa hazırlamaya hazırız dedik ancak  hükümet geri çektiği yasa gücünde kararnameyi ve yasa tasarısını devam ettirmek dışında birşey yapmıyor” ifadelerini kullandı.

Erhürman, dar gelirlilerden kesinti yapılmaması gerektiğini yineledi ve bu komitenin anlamsız olduğunu düşündükleri için komiteden çekildiklerini söyledi.

Erhürman, bundan sonra da ekonomik örgütler ve sendikalarla istişare içerisinde süreci yürütmeye devam edeceklerini ve bundan sonraki tutumlarını belirleyeceklerini ifade etti.

Erhürman’ın açıklamasının ardından komitede yer alan CTP Milletvekili Devrim Barçın da açıklama yaparak maaş kesintilerinin gönüllülük üzerine olması gerektiği üzerinde durdu.

[ad_2]

CTP, depremle ilgili ad-hoc komiteden çekildi