Covid virüsünün yeni XBB varyantı bulundu – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Sağlık

Covid virüsünün yeni XBB varyantı bulundu



Haziran ayında zirveye ulaşması ve haftada 65 milyon kişiye bulaşması beklenen yeni bir koronavirüs dalgasıyla savaşmak için aşıları yaygınlaştırmak için acele ediyorlar. Covid virüsü ne yazık ki hala hayatımıza tehdit olmaya devam ediyor.

The Washington Post, Çin’in geçen yıl “sıfır covid” politikası ile hareket ettiklerini duyurdu. The Washington Post tarafından aktarılan resmi medya kaynaklarına göre, önde gelen Çinli epidemiyolog Zhong Nanshan Pazartesi günü XBB omikron alt varyantları için iki yeni aşının (XBB.1.9.1, XBB.1.5 ve XBB.1.16 dahil) ön hazırlık aşamasında olduğunu söyledi.

Guangzhou’daki bir biyoteknoloji sempozyumunda konuşan Zhong, üç ila dört aşının yakında onaylanacağını söyledi, ancak daha fazla bilgi vermedi.

Covid varyantları çoğalıyor: Yeni varyant çok hızlı yayılıyor

İlginizi çekebilir: Koronavirüs ilacı fiyatıyla cep yakacak: Aşı olmak en mantıklısı

Yeni salgın, uzun süredir görülmemiş en büyük hastalık dalgası olabilir. Yeni aşı ile ilgili de farklı düşünceler şimdiden ortaya çıkmaya başladı.  Yeni varyasyonların bir sonucu olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde enfeksiyonlarda bir artış olmasına rağmen, uzmanlar yeni varyantların başka bir hastalık dalgasına neden olma olasılığını göz ardı ediyor. Covid artık hayatımızda bir tehlike teşkil etmiyor gibi yaşasak da aslında durum bu değil. Diğer varyantlara göre çok daha hızlı yayılan bu varyant ile ilgili endişeler devam ediyor. Bu salgın ne zaman bitecek bekleyip göreceğiz.

Xiaomi 13 Ultra modelinin Avrupa raflarıyla kavuşmasına oldukça kısa bir süre kaldı